8 πράγματα να αποφύγεις κατά την οργάνωση του γάμου σου!

Αυτά που πρέπει να κάνεις για τη διοργάνωση ενός καλού και όμορφο γάμου είναι πολλά. Αυτά όμως που πρέπει να αποφύγεις, είναι περισσότερα.

Δες εδώ τα 8 βήματα που πρέπει να αποφύγεις καθώς οργανώνεις το γάμο σου.

1.Μην είσαι η superbride: Είσαι έξυπνη, οργανωτική, συγκεντρωμένη. Είσαι όμως μόνο μία. Ζήτα τη βοήθεια των μαμάδων, των κουμπάρων και στενών φίλων ώστε να σε βοηθήσουν στη διοργάνωση της βραδιάς. Πάρε συμβουλές από γυναίκες που παντρεύτηκαν πρόσφατα ώστε να έχεις μία ιδέα. Επίσης σε ένα γάμο, πάντα οι φίλοι θέλουν να βοηθήσουν. Μην τους αποκλείεις λοιπόν από τη διαδικασία.

  1. To open bar: Εδώ το ζήτημα είναι λεπτό. Καλύτερα να έχεις open bar ώστε να μη χρειάζεται οι καλεσμένοι να βγάζουν το πορτοφόλι τους κάθε φορά που θέλουν να πιουν. Οι καιροί είναι δύσκολοι και σίγουρα πολλοί θα κατανοήσουν πως δεν έχετε τα χρήματα να κλείσετε το πιο γνωστό ξενοδοχείο ή να έχετε μενού 10 κυρίων πιάτων. Δώσε βάση όμως στα ποτά, ώστε ο κόσμος να νιώθει ότι μπορεί να πιει. Δες το όπως στα πάρτι που κάνεις σπίτι σου. Βγάζεις πράγματα από το μενού, ώστε να προσφέρεις περισσότερο ποτό.

3.Μην είσαι αυταρχική: Καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι για έναν Αιγόκερω να το λέει αυτό, σωστά;

Η οργάνωση του γάμου όμως πρέπει να είναι μία χαρούμενη περίοδος και αν αναλωθείς στο να αναθέτεις δουλειές, ή να τσακώνεσαι γιατί η γλάστρα δεν είναι το ροζ του πάγου αλλά σκέτο ροζ, χάνεις όλη τη χαρά. Άσε που κινδυνεύεις να μείνεις και χωρίς φίλες μετά το τέλος του.

4.Φρόντισε τις ώρες: Μην αναγκάσεις τους καλεσμένους να περιμένουν για πολύ ώρα μεταξύ γάμου και δεξίωσης. Επίσης μην κλείσετε δεξίωση σε πάνω από 20χλμ απόσταση. Όλες έχουμε πει -όχι και τόσο καλές- κουβέντες όταν ο γάμος ήταν στη μία άκρη της Αθήνας και ο χώρος δεξίωσης στην άλλη. Δε θες να είσαι αυτό το ζευγάρι ε; Επίσης, προσπάθησε οι χρόνοι να είναι κοντά. Κάποτε είχα πάει σε γάμο που ξεκινούσε 5 και η δεξίωση ήταν στις 9. Αυτές τις 3 ώρες είχα κάτσει με το μαλλί κομμωτηρίου και την τουαλέτα με μία φίλη στον καναπέ της. Όχι και πολύ διασκεδαστικό ε;

5.Δες την προσβασιμότητα: Τα απόκρημνα μέρη είναι ωραία, θα συμφωνήσω. Όμως όταν καλείς 50-100-150+ άτομα, πρέπει να λάβεις υπόψη και τη μετακίνηση. Αν εγώ θέλω να παντρευτώ σε ένα εκκλησάκι που χρειάζεται αθλητικό για να ανέβω, οι καλεσμένοι μου δε φταίνε σε τίποτα να πρέπει να το κάνουν και εκείνοι. Αν θέλετε οπωσδήποτε να παντρευτείτε εκεί, διοργανώστε έναν πολύ-πολύ κλειστό γάμο.

6.Μη δώσεις στους γονείς τον πρώτο λόγο σε όλα:Φυσικά είναι και δική τους μέρα γιατί παντρεύουν το παιδί τους. Όμως οι γονείς πολλές φορές μπορεί να σε τρελάνουν με την εμμονή στη λεπτομέρεια ή με την εμμονή στην λίστα καλεσμένων. Από την καλή τους διάθεση φυσικά, αλλά τι να το κάνεις αν χρειαστείς ηρεμιστικά μετά; Συζήτα από την αρχή τα θέματα, πριν προκύψουν, ώστε να είσαι σίγουρη πως κυμαίνεστε στο ίδιο μήκος κύματος. Η νύφη και ο γαμπρός άλλωστε, έχουν ένα λόγο παραπάνω.

7.Μην ξεχάσεις τον αρραβωνιαστικό σου: Μην φροντίσεις όλα τα άλλα, αλλά ξεχάσεις τη σχέση σας. Να κάνετε ακόμη πράγματα μαζί και να μη σας τρώει ο γάμος όλο σας το χρόνο. Μίλησε και συζήτα μαζί του ώστε να αποφασίσετε μαζί γιατί τη δική σας μέρα θα χαρείτε. Δε θες να έρθει σαν καλεσμένος στο γάμο.

8.Μη συγκρίνεις τους γάμους: Αυτό είναι μία μεγάλη παγίδα. Αν πας σε γάμο και δεις ένα σιντριβάνι σοκολάτας σίγουρα θα το ζηλέψεις. Σκέψου όμως πρώτα το budget που έχετε και το πιο σημαντικό, αν ταιριάζει κάτι τέτοιο στο δικό σας γάμο. Αν πχ παντρευτείς σε ξωκλήσι στην Αλόννησο, δε νομίζω να ταιριάζει και πάρα πολύ. Μην ζηλεύεις αυτά που κάνουν οι φίλες ή οι γνωστές στους γάμους τους. Θα χάσεις την ουσία αν προσπαθείς να κάνεις ότι και οι άλλες. Δεν είναι διαγωνισμός. Όπως δεν είμαστε όλοι ίδιοι, έτσι και τα γούστα διαφέρουν. Εκείνη κάνει το γάμο των ονείρων της μεgourmet πιάτα και εσύ προτιμάς το finger food.

Πηγή: blog.gamos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

σχόλια