Διαδικαστικά & Δικαιολογητικά Γάμου!

Από την ενορία στην οποία ανήκετε (εκεί που κατοικείτε τα τελευταία 3 χρόνια) θα βγάλετε ένα πιστοποιητικό αγαμίας. Για να το βγάλετε θα πρέπει να παρουσιαστείτε με δύο μάρτυρες με τους οποίους δεν έχετε συγγένεια (μην ξεχάσετε να έχετε όλοι μαζί σας τις ταυτότητες σας). Μαζί σας θα πρέπει να έχετε μια υπεύθυνη δήλωση στην οποία συμπληρώνετε τα προσωπικά σας στοιχεία και το κείμενο που περιλαμβάνεται στη δήλωση που θα κατεβάσετε. (Η δήλωση που θα κατεβάσετε περιλαμβάνει και το κείμενο που θα πρέπει να συμπληρώσετε σε περίπτωση που έχετε ήδη κάνει πολιτικό γάμο)

Θα πρέπει να κάνετε δημοσίευση του γάμου σας σε εφημερίδα. Δεν έχει σημασία η εφημερίδα αρκεί να υπάρχει αναφορά του ονοματεπώνυμου της νύφης και του γαμπρού, το ονοματεπώνυμο της μητέρας και του πατέρα του ζευγαριού, το πατρώνυμο της μητέρας του γαμπρού και της νύφης, και την περιοχή που θα γίνει ο γάμος. Θα πρέπει να παρουσιάσετε την εφημερίδα κατά την έκδοση της άδειας του γάμου.

Από την εφορία θα προμηθευτείτε ένα παράβολο γάμου που κοστίζει €15.

Με τα παραπάνω δικαιολογητικά θα πάτε στην ενορία που θα τελεσθεί ο γάμος. Ο εφημέριος του ναού θα εκδώσει τις άδειες γάμου (μην ξεχάσετε τις ταυτότητες σας).

Θα πάτε στο γραφείο γάμου στη μητρόπολη με τις άδειες του γάμου σας, όπου ο υπεύθυνος θα τις σφραγίσει και θα τις εγκρίνει. Οι άδειες γάμου ισχύουν για έξι μήνες.

Πηγαίνετε τις άδειες γάμου στο ναό που θα τελεσθεί το μυστήριο του γάμου σας.

Μέσα σε 40 μέρες από τη μέρα που θα παντρευτείτε θα πρέπει να πάτε με την άδεια του γάμου σας στο ληξιαρχείο.

Πηγή: weddingtales.gr

 

ΣΧΟΛΙΑ

σχόλια