Γάμος… γυναικεία υπόθεση ή όχι?

Πολύ πιθανό να έχετε αφήσει την οργάνωση του γάμου σας στην αγαπημένη σας γιατί αυτή ξέρει καλύτερα! Αλλά παρά τα κλισέ και ταμπού ότι ο γάμος αφορά κυρίως τη νύφη, αφορά και εσάς. Μην πιστεύετε ότι η «δουλειά» σας τελείωσε με την πρόταση γάμου που της κάνατε. Και η αγαπημένη σας δε θέλει τίποτα περισσότερο από το να σας δει να παίρνετε μέρος στην οργάνωση αυτού του τόσο σημαντικού γεγονότος!

Όταν σας ζητήσει να πάτε μαζί της να διαλέξετε σεντόνια και μαχαιροπίρουνα για τη λίστα του γάμου σας μη φοβάστε ότι θα πρέπει να πείτε τη γνώμη σας, απλά να δείξετε το ενδιαφέρον σας. Σκεφτείτε ότι πηγαίνοντας μαζί της να ψωνίσετε για τη λίστα του γάμου σας μπορεί να επιλέξετε κάτι που ενδιαφέρει περισσότερο εσάς από εκείνη, όπως ένα home theater.
Δείξτε της το ενδιαφέρον σας να τη βοηθήσετε με την οργάνωση ζητώντας της να κάνετε εργασίες που δεν απαιτούν να πάρετε κάποια απόφαση αλλά είναι χρονοβόρες, όπως να φτιάξετε τους φακέλους με τις προσκλήσεις του γάμου σας.
Όταν σας ζητάει να πάτε να κάνετε γευστικές δοκιμές στα διάφορα catering δείτε τη θετική πλευρά του θέματος. Θα δοκιμάσετε ωραία φαγητά και ωραίο κρασί. Και γιατί όχι, πάρτε μαζί σας και τους κουμπάρους σας!
Αν είστε άνθρωπος της οργάνωσης τώρα είναι η ευκαιρία σας να το εκμεταλλευτείτε στο έπακρο! Το βασικό κομμάτι ενός γάμου είναι η σωστή οργάνωση του budget, των καλεσμένων και των προσκλήσεων. Επειδή οι γυναίκες σκέφτονται με το συναίσθημα ενώ οι άντρες με τη λογική, κανονίστε εσείς τις πληρωμές και τα κόστη με τους διάφορους συνεργάτες σας ώστε να είστε σίγουροι ότι δε θα βρεθείτε προ εκπλήξεως με τις τιμές.
Δείξτε κατανόηση και υπομονή με την αγαπημένη σας. Η αλήθεια είναι πως το μεγαλύτερο βάρος της προετοιμασίας θα πέσει πάνω της. Γι’ αυτό το λόγο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μην τη «φορτώνετε» με περισσότερες υποχρεώσεις, όπως να συμμαζεύει τα παπούτσια σας που είναι πεταμένα στο σαλόνι γιατί στο τέλος εσείς θα είστε ο χαμένος. Δώστε της χρόνο να γκρινιάξει για αυτά που της συμβαίνουν με την οργάνωση του γάμου σας. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνείτε εντελώς μαζί της ή να καταλαβαίνετε στο έπακρο την αγανάκτηση της. Της φτάνει που θα την κρατήσετε αγκαλιά και θα την ακούσετε.

Πηγή: weddingtales

ΣΧΟΛΙΑ

σχόλια