Μύθοι και αλήθειες για την ημέρα του γάμου!

Ποια είναι η πιο κατάλληλη να σου πει για την ημέρα του γάμου, από κάποια που παντρεύτηκε πρόσφατα; Έχοντας κλείσει σχεδόν δύο βδομάδες έγγαμου βίου, σας παραθέτω την δική μου οπτική από την ημέρα εκείνη και τους μύθους γύρω από αυτήν.

– Δε θα προλάβεις να χαρείς τίποτα από το άγχος:

ΨΕΜΑ

Δική σας είναι η μέρα και προφανώς και θα το χαρείτε. Προσωπικά, δεν είχα καθόλου άγχος και απόλαυσα κάθε στιγμή του γάμου. Τα είδα και τα χάρηκα όλα.

-Τη μέρα εκείνη η νύφη δεν τρώει τίποτα.

ΨΕΜΑ

Μπορεί στη φάση της προετοιμασίας, όντως να μην προλάβεις να βάλεις μπουκιά στο στόμα σου, αλλά στη δεξίωση όταν θα έρθει το πιάτο μπροστά σου, θα ακούσεις σίγουρα την κοιλιά σου να γουργουρίζει.

-Όλο και κάτι θα πάει στραβά

ΑΛΗΘΕΙΑ

Σίγουρα όλο και κάτι θα πάει στραβά. Δεν είναι λίγο ότι εκείνη την ημέρα πρέπει να συντονιστούν όλα. Σίγουρα θα έχει γίνει κάποια παράλειψη ή θα παραλείψεις εσύ να πεις αυτό που θες. Το θέμα δεν είναι να μην πάει τίποτα λάθος, γιατί ο Μέρφυ είναι φίλος μας, αλλά να λυθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να μη δημιουργηθεί αναστάτωση.

-Τα πάντα θα συζητηθούν

ΑΛΗΘΕΙΑ

Μεγάλη αλήθεια. Για 2-3 μέρες μετά το γάμο, μονο αυτό θα συζητάτε. Τι έγινε, τι είπατε, τα παραλειπόμενα, δώρα, καλεσμένους που δεν ήρθαν κλπ κλπ.Εχει το γούστο του όμως και αυτό γιατί ξαναθυμάσαι εκείνη την ημέρα και πόσο ωραία ήταν.

-Θα συγκινηθείς

ΨΕΜΑ

(Λάβε υπόψη σου ότι κλαίω με το παραμικρό)

Και όμως, εκείνη την ημέρα το ζευγάρι δύσκολα συγκινείται. Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά δεν προλαβαίνουν. Οι καλεσμένοι στην τελετή και στη δεξίωση έχουν το χρόνο να κάτσουν να αναπολήσουν τις στιγμές του ζευγαριού και να κλάψουν με την ησυχία τους. Κυρίως οι γονείς. Το ζευγάρι από την άλλη, πρέπει να έχει το νου του στην τελετή, τι ακολουθεί μετά, τις φωτογραφίες, τη χαιρετούρα, το χορό, το φαγητό και όταν επιτέλους χαλαρώσει, όλο και κάποιος θα έρχεται συνέχεια για φωτογραφίες και κουβεντούλα.

ΣΧΟΛΙΑ

σχόλια