Ο καλύτερος φίλος σου την ημέρα του γάμου σου είναι ο φωτογράφος!

Η μέρα του γάμου σου θα είναι μία ειδική εμπειρία της ζωής σου. Τα συναισθήματα θα είναι έντονα και θα τα θυμάσαι για πάντα.. αλλά ποιος είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να τα κλειδώσεις και να μεταφέρεις αυτές τις στιγμές και την ατμόσφαιρά σε φίλους που δε θα καταφέρουν να μοιραστούν εκείνη την ημέρα μαζί σου, ή ακόμα στα παιδιά ή στα εγγόνια σου;

Πώς μπορείς να ξαναθυμηθείς τι συνέβη; Η απλούστερη απάντηση θα ήταν μέσω των φωτογραφιών και του βίντεο.

Όμως, ακολουθεί μία σημαντικότερη ερώτηση και η απάντηση δεν είναι τόσο απλή:
Πώς μπορεί ένας φωτογράφος ή βιντεογράφος, τον οποίο επέλεξες για την καλλιτεχνική του ματιά, την αισθητική και το στυλ του αλλά συναντάς για πρώτη φορά, να αποτυπώσει τόσο σημαντικά συναισθήματα; Πώς μπορεί ένας ξένος να «πιάσει» αυτές τις τόσο μοναδικές στιγμές; Το ιδανικό θα ήταν πίσω από την κάμερα να ήταν ο καλύτερος φίλος σου… αλλά εκτός κι αν είναι επαγγελματίας φωτογράφος γάμου, τότε αυτό είναι ένα ρίσκο το οποίο μπορεί να αποβεί σε καταστροφικές εικόνες που δε θα θες να ξαναδείς.

Υπάρχει όμως ένα τρόπος να νιώσεις ασφάλεια:

Θυμήσου ότι προσλαμβάνοντας έναν φωτογράφο για τον γάμο σου, στην ουσία προσλαμβάνεις τις υπηρεσίες ενός ατόμου που θα είναι στο πλευρό σου για τις περισσότερες ώρες της μοναδικής εκείνης μέρας.

  • Σιγουρέψου λοιπόν ότι ο φωτογράφος με τον οποίον συζητάς, είναι ο ίδιος που θα καλύψει τον γάμο σου.
  • Δέσμευσε την ημερομηνία μήνες πριν, ώστε να έχεις τον χρόνο να τον γνωρίσεις, μέσω συναντήσεων, αλλά ακόμα και μέσω Skype, αν χρειαστεί.
  • Συζήτησε μαζί του και εξήγησε του σε λεπτομέρειες πώς φαντάζεσαι τον γάμο σου, συγκεκριμένες στιγμές που περιμένεις να αποτυπωθούν, πώς φαντάζεσαι την ατμόσφαιρα της μαγικής εκείνης ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο ο φωτογράφος θα καταλάβει τις ανάγκες σας και θα αισθανθείς ασφαλέστερα ότι γνωρίζει τι έχεις στο μυαλό σου.
  • Ρώτησε τον αν προσφέρει pre-wedding φωτογράφιση. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να γνωριστείτε καλύτερα, να πείτε τις λεπτομέρειες, τι πρέπει και τι δεν πρέπει να γίνει. Είναι επίσης μία εξαιρετική ευκαιρία για μία πρόβα μπροστά από το φακό. Επίσης, στο τέλος θα έχετε όμορφες φωτογραφίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στον γάμο ως save the date, βιβλίο ευχών κλπ.

Μετά από όλα αυτά τα 3 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να σημειώσεις είναι:

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ,  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα είσαι ασφαλής ότι ο φωτογράφος σου έχει αντιληφθεί τι είναι σημαντικό για σένα την ημέρα του γάμου σου. Μην ξεχάσεις όμως να του επιτρέψεις να εκφραστεί ελεύθερα και να αποτυπώσει με τη δική του αισθητική τη μοναδική εκείνη τη μέρα. Άφησέ τον να δημιουργήσει ελεύθερα και να δει με τον δικό του τρόπο τα συναισθήματα, τις σημαντικές στιγμές.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε χρειάζεται περισσότερο άγχος για την ημέρα του γάμου σου. Γι’αυτό το λόγο, επέλεξε σοφά τον φωτογράφο σου, όχι  μόνο για την καλλιτεχνική του ματιά, αλλά και σε επίπεδο επικοινωνίας. Ζήσε τον γάμο σου και άφησε τον επαγγελματία φωτογράφο να δημιουργήσει αναμνήσεις που μπορεί να σε κάνουν στο μέλλον να χαμογελάσεις ή και να συγκινηθείς…

Πηγή: thepapillon.gr

ΣΧΟΛΙΑ

σχόλια