Ο,τι πρέπει να ξέρετε για το δακτυλίδι των αρραβώνων!

Μπορώ να διαλέξω το δακτυλίδι μαζί με τον σύντροφο μου;
Εδώ υπάρχουν δυο σχολές: αυτή που επιθυμεί την έκπληξη και η άλλη που φροντίζει… για να έχει. Αν θέλετε να είστε παραδοσιακές, να είστε και έτοιμες να δεχθείτε το δακτυλίδι που θα σας δώσει και όχι να τρέχετε μετά για μεταποιήσεις και να καταλήγει ένα άλλο δακτυλίδι. Διαφορετικά, κανονίστε ένα πρωινό να πάτε μαζί με το σύντροφο σας σε ωραίο κλίμα και διάθεση και όχι αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν εμπιστεύεστε το γούστο του. Ένα πάντα καλό, κρυφό χαρτί είναι η κολλητή σας. Μπορείτε να πείτε σε εκείνη όλες τις λεπτομέρειες και εκείνη ξέρει πως θα περάσει το μήνυμα στον αγαπημένο σας. Μια μικρή συμβουλή θα σας δώσουμε και αν θέλετε την ακολουθείτε: μην μπείτε στην διαδικασία να βγάζετε φωτογραφίες τα υποψήφια δακτυλίδια και να αρχίσετε να τα δείχνετε σε μαμάδες και θείες…Είναι κάτι που αφορά εσάς και εκείνον.
Υπάρχει οικονομικό όριο;
Αυτό εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση του. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει και εσείς να σεβαστείτε. Μην αρχίσετε τα μεγάλα πλάνα και τις… πολυτελείς παραγγελίες. Στα καλά κοσμηματοπωλεία το ειδικά εξειδικευμένο προσωπικό ξέρει να σας προτείνει ο,τι καλύτερο σύμφωνα με το budget που διαθέτετε χωρίς να κάνετε μεγάλες υποχωρήσεις στην τελική αισθητική. Το μονόπετρο είναι μια συμβολική κίνηση που γίνεται πλούσιο λόγω των συναισθημάτων και της αγάπης που το συνοδεύουν. Σκεφτείτε ότι η θετική σας απάντηση θα σας οδηγήσει σε γάμο ο οποίος θα έχει επίσης έξοδα. Επομένως, όλες οι επιλογές σας θα πρέπει να συμβαδίζουν με την οικονομική σας ευχέρεια.
Case study
Σίγουρα αν πάτε σε ένα έγκυρο κοσμηματοπωλείο θα σας εξηγήσουν τα πάντα με κάθε λεπτομέρεια και αντικειμενικότητα. Αλλά, καλό είναι να είστε και εσείς ενήμεροι σχετικά με τις επιλογές των υλικών και τα είδη των επεξεργασιών που μπορεί να υποστούν. Έτσι θα έχετε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα όλων των εναλλακτικών ώστε να καταλήξετε και πιο εύκολα στην τελική σας επιλογή. Για παράδειγμα, τα διαμάντια έχουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά που καθορίζουν την αξία τους (κόψιμο, χρώμα, καράτια) τα οποία θα πρέπει και να διευκρινίσετε.
Πηγή: gamos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

σχόλια