Παντρεύεστε; Αυτοί είναι οι 25 ονειρικοί προορισμοί για γαμήλιο ταξίδι!

Επειδή με πρήζουν, ιδιαίτερα εκείνοι που ετοιμάζονται να παντρευτούν και θέλουν να πάνε γαμήλιο ταξίδι, αποφάσισα να καταθέσω όλες μου τις γνώσεις και να επιλέξω 25 από τους καλύτερους προορισμούς στον κόσμο που θα σας μείνουν αξέχαστοι στον λεγόμενο μήνα του μέλιτος!

Και για να είµαι εντάξει µε τη συνείδησή µου, θα χωρίσω το ρεπορτάζ και τους προορισµούς σε τρεις ενότητες: low budget, medium budget και high class. Με αυτόν τον τρόπο, καθένας σύµφωνα µε την τσέπη του µπορεί να επιλέξει και να κάνει το όνειρό του πραγµατικότητα µε το σύντροφο που, υποθετικά, θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του.

Low budget
ΡΩΜΗ-ΒΕΝΕΤΙΑ

Σκέφτηκα να σας προτείνω να πάτε µόνο Ρώµη ή µόνο Βενετία, αλλά µετά είπα από µέσα µου ότι αυτό δεν θα ήταν ολοκληρωµένο γαµήλιο ταξίδι. Πιστεύω ότι αν κάνετε σωστή επιλογή ξενοδοχείων και δεν πλακωθείτε στις αγορές, αντί να πάτε µόνο Ρώµη, µπορείτε να χωρέσετε και τη Βενετία. Στην τελική, γι’ αυτό το λένε και µήνα του µέλιτος. Να είστε µέσα στα µέλια κι όχι να ξεποδαριαστείτε στο shopping therapy.
Ρώµη, λοιπόν, γιατί θα καθίσετε στα σκαλάκια της Piazza di Spagna και θα ονειρευτείτε τη µελλοντική σας ζωή. Γιατί στη Fontana di Trevi θα ρίξετε ένα ευρώ και θα κάνετε την ευχή που ταιριάζει στον καθένα σας. Ρώµη γιατί µιλάµε για την αιώνια πόλη των ροµαντικών και των ερωτευµένων. Είναι από εκείνα τα µέρη όπου πιασµένοι χεράκι χεράκι µπορείτε να περπατήσετε στα στενά της και να νιώθετε ότι δεν περπατάτε αλλά πετάτε. Κι αν µε τη Ρώµη δεν χορτάσετε ροµαντισµό και αγάπη, τότε πολύ εύκολα, µε την Air-one, θα πετάξετε µέχρι τη Βενετία για να πιείτε τον εσπρέσο σας στην πλατεία του Αγίου Μάρκου και να κάνετε τις βόλτες σας µε τις γόνδολες στα κανάλια της µόνιµα πληµµυρισµένης πόλης. Στη Βενετία θα σιγουρευτείτε αν το ταίρι σας είναι το σωστό. Στη συγκεκριµένη πόλη, όπου κατά τη διάρκεια του καρναβαλιού παρατηρήθηκαν και τα πρώτα οργιώδη πάρτι στα απίστευτης οµορφιάς αρχοντικά, ο ερωτισµός σας αποκλείεται να µη βρει στόχο.

• Το πρόγραµµα του Signature Travel σάς προσφέρει για 7 ηµέρες την εµπειρία ενός ιταλικού πανοράµατος (Ρώµη, Βερόνα, Κόµο, Λουγκάνο, Μιλάνο) µαζί µε µια µικρή απόδραση στην Ελβετία, από €590/άτοµο σε 4* ξενοδοχείο µε ηµιδιατροφή. Αναχωρήσεις τον Νοέµβριο. (Τηλ. 210 3245620)
• Το Grefis σάς ταξιδεύει στην «Αιώνια Πόλη» για 5 µέρες από €395/άτοµο, που περιλαµβάνει διαµονή στο κέντρο σε 4* ξενοδοχείο της επιλογής σας και επίσης εκδροµές στα µουσεία και τις κατακόµβες µε ελληνόφωνο ξεναγό. (Τηλ. 210 3315621)
• Το Heronia Travel σάς ξεναγεί στη Ρώµη για 4 µέρες µε €295/άτοµο σε ξενοδοχείο 4* µε πρωινό και ξενάγηση πόλης.
(Τηλ. 210 3747140)
• Το Famous Travel σάς γνωρίζει την Ιταλία µέσα σε 5, 6 ηµέρες (Ρώµη, Φλωρεντία, Σιένα, Βενετία) µε €495/άτοµο σε 4* ξενοδοχείο. Δώρο «Ρώµη by night» και καραβάκια στη Βενετία Αναχωρήσεις κάθε Τρ. Εναλλακτικά, το πρακτορείο σάς συστήνει µέσα σε 7 ηµέρες σε Ποµπηία, Νάπολη, Ρώµη, Φλωρεντία, Σιένα,Βενετία σε 4* ή 5* ξενοδοχεία µε €445/άτοµο. Δώρο «Ρώµη by night», καραβάκια στη Βενετία και 4 δείπνα. Αναχωρήσεις κάθε Δευτ. (Τηλ. 210 5233804)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Εδώ θα πάτε για µήνα του µέλιτος επειδή, εκτός του ότι είναι πάρα πολύ κοντά, αεροπορικά και διαµονή είναι απολύτως low budget -αλλά σας το εγγυώµαι προσωπικά ότι σε µεγάλο ποσοστό είναι και value for money. Η Πόλη αξίζει τα λεφτά της είτε συµπαθείτε τους Τούρκους είτε όχι. Εγώ τουλάχιστον όταν ταξιδεύω, αισθάνοµαι ότι είµαι στο σπίτι µου. Η ονειρική Βασιλεύουσα µου δείχνει σε κάθε της σηµείο ότι κρύβει σε σχεδόν κάθε γωνιά της Ελλάδα. Δεν είναι άσχηµη ιδέα να συνδυάσετε την Πόλη µε µια κοντινή εκδροµή στα Πριγκιποννήσια ή αν η τσέπη σας το αντέχει, ακόµη και µέχρι την Καππαδοκία.
Μπορεί να µη σας φαίνεται το πλέον ροµαντικό ταξίδι, αλλά ο Βόσπορος θα σας κάνει να αλλάξετε γνώµη. Μια κρουαζιέρα, λοιπόν, στον Κεράτιο κόλπο, ένας ναργιλές στο Ortakoy, µια επίσκεψη στο Φανάρι και το Πατριαρχείο κι ένας περίπατος στην Ιstiklal θα σας εφοδιάσουν µε εικόνες, µυρωδιές και αναµνήσεις για µια ολόκληρη ζωή.

• Το Grefis σάς ταξιδεύει για 4 ηµέρες µε €315/άτοµο. Σας προσφέρει ξενάγηση σε πόλη, Οικουµενικό Πατριαρχείο, Παµµακάριστο, Μονή Βλαχερνών κ.α. Η διαµονή σας είναι σε 4* ξενοδοχείο µε ηµιδιατροφή. Δώρο κρουαζιέρα στην Πριγκιποννήσια.
(Τηλ. 210 3315621)
• Το Signature Travel σάς προσφέρει 8 ηµέρες ΚαππαδοκίαΚωνσταντινούπολη µε €499/άτοµο σε 4* και 5* ξενοδοχεία. Αναχώρηση κάθε Δευτ. Σας παρέχει πρωινό, 4 δείπνα και σας κάνει δώρο τους φόρους αεροδροµίων.
(Τηλ. 210 3245620)
• Το Famous Travel οργανώνει ταξίδι 5 & 7 ηµερών από €199/άτοµο. Αναχώρηση κάθε Τετ. και Σάβ. (Τηλ. 210 5233804)

ΠΑΡΙΣΙ

Το προτιµούν χιλιάδες ζευγάρια από όλον τον κόσµο για µήνα του µέλιτος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που τοΠαρίσι είναι γεµάτο και τους δώδεκα µήνες του χρόνου. Μην ψάχνετε το λόγο, µιας και η συγκεκριµένη πόλη είναι µια από τις οµορφότερες του κόσµου και ίσως η καλύτερη της Ευρώπης από αυτή την άποψη. Το µόνο κακό που έχει το Παρίσι είναι τους κακοµοίρηδες τους Παριζιάνους, οι οποίοι, δυστυχώς, εκτός του ότι βροµάνε, είναι και εντελώς άξεστοι και αγενείς. Εσείς απλώς µην τους δίνετε σηµασία. Είναι µέσα στο γενετικό τους υλικό να σας προσβάλλουν και να σας κάνουν να νιώθετε άσχηµα. Κατά βάση, όµως, δεν είναι κακοί άνθρωποι, απλώς λίγο ψωροπερήφανοι, κάτι που τους έχει αποµείνει από την εποχή του Ναπολέοντα. Σου λένε «εµείς, απόγονοι του Βοναπάρτη, να σερβίρουµε εσένα τον φτωχοκουρελή Έλληνα;». Απλώς γράφτε τους εκεί όπου δεν πιάνει µελάνι και αφεθείτε στη µαγεία της ονειρικής Champs Elysees, θαυµάστε την πόλη ψηλά από τον Πύργο του Άιφελ, δοκιµάστε µύδια και πατάτες τηγανητές στα µικρά γαλλικά bistrots, ξεποδαριαστείτε από τη µία άκρη του Παρισιού έως την άλλη και θαυµάσετε τα art nouveau κτήρια που στολίζουν όλη την πόλη. Οπωσδήποτε θα κάνετε µια κρουαζιέρα στον Σηκουάνα και 100% θα δοκιµάσετε κρέπα από το δρόµο.

• Το Grefis σάς ταξιδεύει 6 ηµέρες, µε συγκεκριµένες αναχωρήσεις, προσφέροντας παράλληλα ξεναγήσεις στις Βερσαλλίες, στο Λούβρο, στη Νορµανδία και στην Disneyland, όλα µε €395/άτοµο. Το ξενοδοχεία είναι 3* και µέσα στην τιµή περιλαµβάνεται πρωινό. (Τηλ. 210 3315621)
• Το αξιόπιστο Heronia Travel οργανώνει ταξίδι για 6 µέρες από €555/άτοµο σε 4* ξενοδοχείο µε ηµιδιατροφή. Η µεταφορά από και προς το ξενοδοχείο καθώς και η ξενάγηση σε Λούβρο και Βερσαλλίες περιλαµβάνονται στην τιµή. Δώρο οι φόροι αεροδροµίου. Αναχωρήσεις πτήσεων Νοέµβρη και Δεκέµβρη.
(Τηλ. 210 3747140)
• Το Acadimos σάς ταξιδεύει 5 ηµέρες τον Δεκέµβριο σε Λούβρο, Βερσαλλίες, Disneyland (µε δώρο κρουαζιέρα στον Σηκουάνα), µε 559€/άτοµο σε ξενοδοχεία 3* και 4* (µαζί µε πρωινό). Παρέχονται επίσης µεταφορά από και προς το αεροδρόµιο, ξενάγηση της πόλης και εκπτωτικά κουπόνια για κάποια εστιατόρια και καταστήµατα. (Τηλ. 210 380511)

ΚΕΝΥΑ
Κι όµως, παρά το γεγονός ότι µιλάµε για Αφρική, ο προορισµός µπορεί να γίνει άνετα low budget. Οι Κενυάτες τα τελευταία χρόνια κάνουν γενναίες µειώσεις στις τιµές προκειµένου να πείσουν τους τουρίστες να τους επισκεφθούν, καθώς πριν από λίγα χρόνια είχαν έντονες εξεγέρσεις του µουσουλµανικού στοιχείου (είναι µεν επικίνδυνος προορισµός, αλλά µε λίγη προσοχή θα περάσετε καταπληκτικά και θα ξοδέψετε ελάχιστα). Οι τιµές έχουν πέσει σχεδόν σε ποσοστό 50% κι αυτό από µόνο του είναι ένα δέλεαρ.

Όταν µιλάµε για Κένυα, το αεροπλάνο σάς προσγειώνει στο Ναϊρόµπι, που δεν αξίζει µία και µπορείτε να του αφιερώσετε το πολύ ένα βράδυ. Μετά όµως µπορείτε να πάτε (είτε µε εσωτερική πτήση είτε µε αυτοκίνητο) στο πάρκο των Μασάι! Μιλάµε για τον απόλυτο παράδεισο της αφρικανικής γης. Το µεγαλείο της φύσης, είµαι σίγουρος, ότι θα σας ενθουσιάσει. Το συγκεκριµένο ταξίδι είναι για ανθρώπους που αγαπούν την περιπέτεια, τη φύση και τα ζώα. Θα µείνετε σε καταυλισµούς µέσα στην άγρια σαβάνα ή σε 5* lodges ακριβώς δίπλα στα άγρια θηρία. Μπορείτε κάλλιστα να πίνετε το ποτό σας και ακριβώς µπροστά σας, στα 20 µ., ένας ελέφαντας να κάνει το µπάνιο του σε µια λίµνη. Οπωσδήποτε η Κένυα είναι για «άγρια» ζευγάρια και για ανθρώπους που λατρεύουν το extreme. Σίγουρα προτείνω σαφάρι µε φωτογραφικές µηχανές, βόλτα µε αερόστατο, νυχτερινή πεζοπορία για να θαυµάσετε τα αστέρια στον αφρικανικό ουρανό και τέλος, µια επίσκεψη στους Μασάι Μάρα για να παρακολουθήσετε µια τελετή ενηλικίωσης, µε τους Μασάι να πηδούν κρατώντας τα ακόντιά τους σχεδόν ενάµισι µέτρο από το έδαφος.
Αν τα οικονοµικά σας το επιτρέπουν και θέλετε αναβαθµισµένο ταξίδι, µπορείτε να συνδυάσετε Κένυα µαζί µεΤανζανία. Απλώς να ξέρετε ότι η Τανζανία είναι µεν πιο παρθένα από την Κένυα, αλλά και πιο επικίνδυνη.

• Το Versus Travel προφέρει 9 ηµέρες σε 4* ή 5* ξενοδοχείο από €1.470/άτοµο. Υπάρχουν τακτικές αναχωρήσεις που θα σας διευκολύνουν αρκετά. (Τηλ. 210 3232800)
• Το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama οργανώνει σαφάρι 10 ηµέρων µε τακτές αναχωρήσεις από €1.589/άτοµο.
(Τηλ. 210 3642707)

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Κανένας δεν συστήνει τη Βαρκελώνη για γαµήλιο ταξίδι. Η συγκεκριµένη πόλη χαρακτηρίζεται ως νεανική και απελευθερωµένη. Σαφώς και είναι έτσι, αλλά εγώ πιστεύω ότι επίσης είναι µια πόλη µε τεράστια ιστορία, µε πολύ ωραία νυχτερινή διασκέδαση και θαυµάσιο φαγητό.
Η Βαρκελώνη σίγουρα µπορεί να φιλοξενήσει ένα ζευγάρι στο γαµήλιο ταξίδι του. Προσφέρει πολύ ωραίες περαντζάδες στην Barceloneta, δίπλα στη θάλασσα δηλαδή, non stop περπάτηµα στη Las Ramblas, τον κεντρικό πεζόδροµο (προσοχή στα γύρω στενάκια όπου παραµονεύουν νταβατζήδες και έµποροι ναρκωτικών), και για τους πιο σοφιστικές τύπους, βόλτα στα µουσεία και στη Sagrada Familia. Η πόλη προτείνεται σε µοντέρνα, σοφιστικέ και πιο ψαγµένα ζευγάρια. Οι φίλοι της Πάολα και του Γονίδη θα περάσουν σίγουρα καλύτερα σε άλλους προορισµούς (προσοχή, µην παρεξηγηθούµε• µια χαρά είναι ο Γονίδης και η Πάολα, απλώς η Βαρκελώνη δεν είναι για τέτοια κόλπα).

• Το Versus Travel σάς ταξιδεύει 5 ηµέρες σε Βαρκελώνη-Φιγκέρες µόνο µε €499/άτοµο σε 4* ξενοδοχείο και µε ελληνικές ξεναγήσεις. (Τηλ. 210 3232800)
• Μέσω του Golden age 50plus, οι δικαιούχοι του συγκεκριµένου προγράµµατος έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν για 5 ηµέρες, διαµένοντας σε 4* ξενοδοχείο από €485/άτοµο.
(Τηλ. 210 3311900, www.goldenage50plus.gr)
Mediun budget

ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Προορισµός µόδας, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Εδώ µιλάµε για την «παιδική χαρά» των µεγάλων. Το Ντουµπάι δεν χαρακτηρίζεται άδικα ως το «Μανχάταν της Ανατολής». Μπορείς αν θέλεις από τη µια να «λιώσεις» στο shopping και στο χαβαλέ στα τεράστια εµπορικά κέντρα και από την άλλη να ζήσεις τις «Χίλιες και µία Νύχτες» στην παγωµένη έρηµο, παρέα µε belly dancers, ναργιλέδες και καµήλες!
Το Ντουµπάι µπορεί να ικανοποιήσει κάθε σας επιθυµία• ψώνια, πολιτισµός, γαλαζοπράσινα νερά και περιπέτεια όλα µαζί σε απόσταση αναπνοής το ένα από το άλλο. Σε κάποιον µπορεί να µην αρέσει το Ντουµπάι, αλλά αποκλείεται να τον κάνει να βαρεθεί. Η συγκεκριµένη πόλη των Αραβικών Εµιράτων έχει φτιαχτεί για να ικανοποιεί απολύτως τον τουρίστα και αποκλειστικά αυτόν.
Οπωσδήποτε θα κάνετε βόλτα στο Mall of the Emirates. Θα δείτε το show µε τα σιντριβάνια, θα κάνετε βόλτα µε τα τζιπ στους αµµόλοφους, µετά θα αράξετε στη σκιά των τεντών για να πιείτε ναργιλέ και να δειπνήσετε κάτω από τα αστέρια, θα κάνετε µπάνιο στα γαλαζοπράσινα νερά της Jumeirah Beach και θα πάτε, έστω για ένα ποτό, στο Madinat Jumeirah για να δείτε από απόσταση αναπνοής το Burj-al-Arab.

• Το Versus Travel σάς προσφέρει 5 ηµέρες (εκ των οποίων η µία είναι εκδροµή στο Άµπου Ντάµπι) µε γεύµα και Έλληνα αρχηγό του γκρουπ και τιµή που ξεκινάει από €599/άτοµο (τακτικές αναχωρήσεις). Μέσα στην τιµή παρέχεται σαφάρι στην έρηµο και βραδιά µε λιχουδιές και show. (Τηλ. 210 3232800)
• Το Travel Idea σάς ταξιδεύει 5 ηµέρες µε µόνο €650/άτοµο µαζί µε τους φόρους αεροδροµίου σε 3* ξενοδοχείο µε πρωινό. (Τηλ. 210 3610222)

ΤΑΪΛΑΝΔΗ

Όταν µιλάµε για Ταϊλάνδη, δεν µιλάµε για την Μπανγκόκ που είναι η πρωτεύουσά της, αλλά για τα εξωτικά νησάκια της. Εντάξει, και την πρωτεύουσα δεν θα την περάσετε χωρίς στάση, αφού θα της αφιερώσετε οπωσδήποτε τουλάχιστον δύο ηµέρες. Έχει να κάνετε ωραία βόλτα στο ποτάµι και στην πλωτή αγορά (που θα βρείτε στα 80 χλµ. από την Μπανγκόκ, αλλά αξίζει τον κόπο), να πάτε βόλτα στο παλάτι µε τη χρυσή στέγη (εκεί θα δείτε και τον ξαπλωµένο Βούδα) και θα σας δώσει ποικίλες αφορµές να εξαντληθείτε στις ανοικτές αγορές και στα υπαίθρια ρεστοράν.

Στη συνέχεια µε εσωτερική πτήση, βάλτε στόχο το Koh Samui και ένα ξενοδοχείο ακριβώς πάνω στη θάλασσα. Με €150/ηµέρα µπορείτε να νοικιάσετε ακόµα και βίλα µε πισίνα. Στο συγκεκριµένο νησί, και γενικότερα στην Ταϊλάνδη, µε ελάχιστα χρήµατα µπορείτε να κάνετε βασιλικές διακοπές. Ιδανικός προορισµός για τους λάτρεις του εξωτικού, λοιπόν, µε το µόνο πρόβληµα να εντοπίζεται στις πτήσεις που θα σας στερήσουν 15 ώρες «στο πήγαινε» και 15 ώρες «στο έλα» (µε τις ενδιάµεσες στάσεις).

• Το Signature Travel σάς προσφέρει ένα 10ήµερο πακέτο σε 4* ξενοδοχείο (µε Ελληνόφωνο ξεναγό, πρωινό, γεύµα στην εκδροµή του Phuket) από €1.020. Αναχωρήσεις υπάρχουν όλον τον Νοέµβριο. (Τηλ. 210 3245620)
• Το Cosmorama σάς ταξιδεύει για 11 ηµέρες σε 4* ξενοδοχείο από €1.090/άτοµο µε πρωινό. (Τηλ. 210 3232800)

ΜΠΑΛΙ

Πολλοί το συνδυάζουν µε Ταϊλάνδη. Μάλιστα κάποιοι νοµίζουν ότι το Μπαλί είναι κάτι, ας πούµε, σαν τοPhuket. Τεράστιο λάθος. Το Μπαλί ανήκει στην Ινδονησία, σε µια χώρα 200 εκατοµ. µουσουλµάνων και πρόκειται για ένα νησάκι 5 εκατοµ. ψυχών στον Ινδικό (στο σύνολό τους Ινδουιστές). Υπήρξε αυτόνοµο βασίλειο και έχει τεράστια ιστορία πολιτισµού και θρησκείας. Το Μπαλί θεωρείται must εξωτικός προορισµός, που όµως δεν έχει ούτε γαλαζοπράσινα νερά, ούτε φοβερές παραλίες. Για να καταλάβετε, το ανακάλυψαν Αυστραλοί σέρφερ που έψαχναν ένα low budget µέρος µε µεγάλα κύµατα. Θα δείτε στην πιο δηµοφιλή του παραλία, στην Κούτα, τεράστια κύµατα που φτάνουν τα 2 µ. και τρελούς σέρφερ που βουτούν µε σκοπό να τα… δαµάσουν.

Θα σας ενθουσιάσει µε τους υπέροχους ναούς, τον καταπληκτικό του λαό, τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τις εκδροµές. Το νησί έχει ενεργό ηφαίστειο ακριβώς στο κέντρο του και δεκάδες χωριουδάκια µακριά από την τουριστική ανάπτυξη. Θα σας ξετρελάνουν η οργιώδης φύση και η φιλοξενία των κατοίκων. Θα σας κουράσουν οι Ινδοί που το έχουν καταλάβει τα τελευταία χρόνια και το µποτιλιάρισµα στην πρωτεύουσα. Ο συγκεκριµένος τόπος θεωρείται η ναυαρχίδα του τουρισµού στην Ινδονησία, αλλά και µόνιµος τόπος αντιπαραθέσεων ινδουιστών και µουσουλµάνων. Πριν από πάρα πολλά χρόνια είχαµε και µια τροµοκρατική επίθεση σε µπαράκι στο Μπαλί (τότε ήµουν εκεί). Από τότε όµως η βία και η αντιπαλότητα δεν φτάνουν ποτέ στους τουρίστες.

• Το Versus Travel σάς προσφέρει 8 ηµέρες σε 4* ξενοδοχείο από €737/άτοµο. (Τηλ. 210 3232800)
• Το Cosmorama σάς προτείνει να φύγετε για 8 ηµέρες/5 νύχτες µε τιµή που ξεκινάει από €949/άτοµο σε ξενοδοχείο 5* και µε πρωινό. (Τηλ. 210 3642707)

High class

ΚΟΥΒΑ
Η Κούβα, γι’ αυτούς που δεν ξέρουν, θεωρείται προορισµός µόνο για άνδρες! Λάθος! Το υπέροχο νησί της Καραϊβικής και του Φιντέλ Κάστρο έπαψε να είναι σεξουαλικός προορισµός εδώ και περίπου 15 χρόνια. ΤηνΚούβα, και ιδιαίτερα την Αβάνα, την επιλέγουν πλέον οικογένειες, αλλά και εκατοντάδες χιλιάδες ζευγάρια από όλον τον κόσµο για µήνα του µέλιτος. Τη χώρα την προτιµούν αυτοί που αγαπούν το ροµαντισµό και τις ατµοσφαιρικές διακοπές, ενώ η Αβάνα, και ιδιαιτέρως η προστατευόµενη από την UNESCO Παλιά Πόλη, είναι χάρµα οφθαλµών, καθώς αποτελεί µια υπέροχη συνοικία που σε γυρνάει στην εποχή του ’60, όταν εκεί βόλταρε ο Χέµινγουεϊ και οι φίλοι του.

Η Κούβα είναι συνώνυµο της νοσταλγίας και της ατµοσφαιρικής υπερβολής, σε ένα µείγµα σουρεάλ ροµαντισµού και ατµόσφαιρας. Πολύ αληθινό για να είναι πραγµατικό, σκέφτονται οι ταξιδιώτες. Κι όµως είναι έτσι. Η Αβάνα, παρά τα προβλήµατα του παρελθόντος, σε κάνει να σκέφτεσαι ότι ζεις σε άλλη εποχή. Είναι ένα θαυµάσιο ταξίδι, ιδανικό για ζευγάρια που θέλουν να ζήσουν την ατµόσφαιρα που αποπνέει ο κοµµουνισµός της Καραϊβικής. Οπωσδήποτε θα πιείτε τον καφέ σας στο ξενοδοχείο Nacional, όπως ακριβώς έκαναν οι γκάνγκστερ τη δεκαετία του ’50, θα δειπνήσετε στο εστιατόριο δίπλα ακριβώς στον Καθεδρικό ναό υπό τους ήχους της σάλσα και 1.000% θα «ξεβιδωθείτε» στο χορό σε ένα από τα δεκάδες µε λάτιν µουσική clubs που «παίζουν» σε όλη την πόλη.
Αν τα οικονοµικά σας το αντέχουν, θα κάνετε και δύο µέρες στο Varadero για να ζήσετε την εµπειρία των γαλαζοπράσινων νερών και της λευκής άµµου, σε ένα από τα 5* ξενοδοχεία που βρίσκονται εκεί. Οπωσδήποτε αυτό το ταξίδι πρέπει να το κάνετε όσο είναι στη ζωή ο Φιντέλ Κάστρο που κρατάει την Αβάνα στο όριο για να µην περάσει µε τα µπούνια στον δυτικό τρόπο ανάπτυξης. Ζήστε όσο πιο σύντοµα µπορείτε το όνειρο της Κούβας, ακόµα και αν το ταξίδι αυτό είναι στο µήνα του µέλιτος.

• Το Versus Travel σάς ταξιδεύει 10 ηµέρες σε 5* ξενοδοχείο µε ηµιδιατροφή από €1.149/άτοµο (περιέχεται βόλτα µε παλιά αυτοκίνητα του ‘50 και αρχηγός). (Τηλ. 210 3232800)
• Το Paradies Travel σάς προσφέρει 9 ηµέρες/7 νύχτες σε 4* ξενοδοχείο µε πρωινό, €1.890/άτοµο µαζί µε φόρους και µεταφορές. Η προσφορά ισχύει για την περίοδο των γιορτών. (Τηλ. 2310 225501)

ΜΑΛΔΙΒΕΣ, ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ

Προσοχή

• οι Μαλδίβες δεν έχουν καµία σχέση µε τον Μαυρίκιο. Είναι δύο εντελώς διαφορετικά exotic µέρη, αλλά επειδή πολλοί µου λένε ότι «θέλουµε να πάµε οπωσδήποτε σε έναν νησιωτικό παράδεισο», εγώ πάντα τους προτείνω Μαλδίβες ή Μαυρίκιο για εντελώς διαφορετικούς λόγους -και οι δύο προορισµοί συνδυάζονται µε stop over στο Ντουµπάι, όπου άνετα κάνεις δυο µερούλες.

Ξεκινάµε λοιπόν µε Μαλδίβες. Εδώ µιλάµε για ένα σύµπλεγµα από πολλά νησάκια που το καθένα µπορεί να έχει από ένα resort και σε κάποιες περιπτώσεις µέχρι και τρία. Συµπέρασµα: Μαλδίβες ίσον νησάκι, ίσον resort και µετά τιρκουάζ νερά και καρχαρίες. Έτσι και κάνεις ότι τσακώνεσαι µε το έτερον ήµισυ στο µήνα του µέλιτος, την έβαψες… δεν έχεις να πας πουθενά. Άσε που δεν µπορείς να κρυφτείς. Ό,τι και να γίνει θα τον δεις ή θα τη δεις µπροστά σου. Στις Μαλδίβες δεν έχει «πάω µια βόλτα, µωρό µου, και θα γυρίσω σε πέντε ώρες», µιας και το γύρο κάθε νησιού τον κάνεις σε πέντε λεπτά. Άρα, η σχέση σας πρέπει να είναι συγκλονιστικά δυνατή για να πάτε εκεί. Με την καµία δεν το συνιστώ σε ανθρώπους που παντρεύονται και δεν έχουν συζήσει έστω και για έναν µήνα. Το προτείνω ανεπιφύλακτα στους τρελά ερωτευµένους που δεν µπορούν να κάνουν ο ένας χωρίς τον άλλο ούτε για ένα λεπτό στην κυριολεξία.

Ο Μαυρίκιος (που ηλιθιωδώς κάποιοι τον λένε και «Άγιο Μαυρίκιο»), δεν έχει καµιά σχέση µε τις Μαλδίβες, όπως νοµίζουν µερικοί. Οι Μαλδίβες είναι ατόλες µε νησάκια, ο Μαυρίκιος είναι το εξής ένα νησί που χωρίζεται σε Βορρά, Νότο, Ανατολή και Δύση και για να πας από τη µία µεριά στο νησιού στην άλλη θέλεις κανένα 8ωρο µε το αυτοκίνητο. Συνιστά, λοιπόν, ένα καταπληκτικό νησί µε φοβερές δραστηριότητες (περπάτηµα στη θάλασσα µε σκάφανδρο, κολύµπι µε δελφίνια, ψάρεµα τόνου) και ονειρεµένες παραλίες. Συνδυάζει εξωτικές διακοπές και εξερεύνηση. Άσε που µπορεί, άµα τσακωθείς µε το/τη σύντροφό, να κάνεις το tour του νησιού µόνος σου και να γυρίσεις σε δύο ηµέρες στο ξενοδοχείο σου όταν θα έχουν ξεθυµάνει κάπως τα πράγµατα!

• Το Versus Travel σάς προτείνει να µείνετε στις µαγευτικές Μαλδίβες 7 ηµέρες σε 4* ξενοδοχείο από €1.014/άτοµο. Επιπρόσθετα, σάς δίνει την ευκαιρία να ξεφύγετε για 8 µέρες στον Μαυρίκιο από €899/άτοµο σε 3* ξενοδοχείο. (Τηλ. 210 3232800)
• Το Cosmorama σάς ταξιδεύει στον Μαυρίκιο για 8 ηµέρες/5 νύχτες σε 4* ξενοδοχείο µε τιµή από €799/άτοµο (περιλαµβάνει πλήρη διατροφή και απεριόριστη κατανάλωση ποτών στα 2 γεύµατα). Επιπλέον, σας ταξιδεύει στις Μαλδίβες για 8 ηµέρες/5 νύχτες από €1.132/άτοµο µε ηµιδιατροφή σε 4* ξενοδοχείο.
(Τηλ. 210 3642707)

Προορισµοί για γερά πορτοφόλια

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ µΕ ΤΥΠΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ «ΦΥΣΑΝΕ» ΤΟ ΧΡΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ Η ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ, ΤΗΣ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BOX ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΑΝΤΕΧΟΥΝ,
ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ, ΟΣΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ, «ΦΑΤΕ µΑΤΙΑ ΨΑΡΙΑ»…
ΣΑΝ ΦΡΑΝΤΣΙΣΚΟ, ΛΟΣ ΆΝΤΖΕΛΕΣ, ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ

Όνειρο ζω και δεν το πιστεύω, αν και θέλεις συνολικά 20 ηµέρες! Ξεκινάς µε αεροπλάνο µέχρι Νέα Υόρκη, από Νέα Υόρκη πετάς για Σαν Φρανσίσκο και από εκεί, µέσω του route 99, διασχίζεις όλη την παραλιακή, κάνοντας stop over στη Σάντα Μπάρµπαρα και έχοντας για πρώτο προορισµό το Λος Άντζελες και για δεύτερο το Λας Βέγκας. Όνειρο ζωής αυτό το ταξίδι και ο µήνας του µέλιτος είναι µια αφορµή για να «ψήσετε» να σας το πληρώσουν, αν οι άνθρωποι το αντέχουν.
• Το Paradies Travel σάς ταξιδεύει τον Νοέµ. στο Λας Βέγκας και στη Ν. Υόρκη για 11 ηµέρες σε ξενοδοχείο 4* µε πρωινό από €1.080/άτοµο συµπεριλαµβανοµένων των φόρων. (Τηλ. 2310 225501)
• Το Acadimos σάς συστήνει µέσα σε 11 ηµέρες στα Σαν Φρανσίσκο, Λας Βέγκας, Grand Canyon, Λος Άντζελες, Σαν Ντιέγκο, Disneyland, Universal Studios της Καλιφόρνιας, µε διαµονή σε 4* ξενοδοχεία και €2.650. (Τηλ. 210 3805211)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΜΑΪΑΜΙ
Σαφώς ευκολότερο από το προηγούµενο, αλλά έχει µέσα την πολιτεία της Φλόριντα µε το Μαϊάµι και µπορείτε να συνεχίσετε και για νησάκι της Καραϊβικής, όπως τον Άγ. Δοµίνικο (από Μαϊάµι, όµως, δεν µπορείτε να πάτε στην αντικρινή Κούβα).
• Το Acadimos σάς ταξιδεύει στο «Μεγάλο Μήλο» για 8 µέρες από €1.495/άτοµο σε 4* ξενοδοχείο. Για όσα ζευγάρια κάνουν early booking, υπάρχει έκπτωση €160-320. (Τηλ. 210 3805211)
• Το Versus Travel σάς συστήνει στον Άγιο Δοµίνικο µέσα σε 9 ηµέρες σε 5* ξενοδοχείο από €1.042/άτοµο. (Τηλ. 210 3232800)
• Το Joy Tours σάς προσφέρει 7 ηµέρες απόδραση στη Νέα Υόρκη µε €1.630/άτοµο σε 4* ξενοδοχείο µε πρωινό. (Τηλ. 210 8620103)

TURKS & CAICOS
Είναι από τα πιο ακριβά νησιά της Καραϊβικής και συγκρίνονται µε το Saint Barts και τις Παρθένους Νήσους, αλλά είναι σαφώς πιο παρθένα. Τα Turks & Caicos είναι γι’ αυτούς που αγαπούν το εξωτικό, όταν αυτό συνδυάζεται µε snorkeling και scuba diving. Μιλάµε για τον πιο όµορφο βυθό του κόσµου, κυριολεκτικά. Σαφώς ο προορισµός είναι high class και τα ξενοδοχεία στην πλειονότητά τους 5*.
• Το Cosmorama σάς προτείνει 10 ηµέρες/7 νύχτες σε 5* ξενοδοχείο, από €1.200/άτοµο. (Τηλ. 210 3642707)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ, ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Τα ταξίδια στη Λατινική Αµερική, αντιλαµβάνεστε, έχουν άλλον αέρα και άλλη ατµόσφαιρα. Μια παραµονή στις λατινικές χώρες, όπως Βραζιλία και Αργεντινή (στην οποία, αν είστε λίγο large, θα προσθέσετε Παραγουάη και Ουρουγουάη), θα σας µείνει αξέχαστη. Οπωσδήποτε θα φτάσετε µέχρι τους διασηµότερους καταρράκτες του Ιguazu, στο Ρίο ντε Τζανέιρο θα µείνετε στο ξενοδοχείο Copacabana στην οµώνυµη παραλία ή αλλιώς στη χλιδάτη Ιpanema. Όσο για την Αργεντινή, θα χορέψετε τανγκό στο Μπουένος Άιρες και θα αντιληφθείτε γιατί το αποκαλούσαν « Παρίσι της Λατινικής Αµερικής».

• Το Paradies Travel σάς προτείνει να ξεφύγετε στη Βραζιλία για 11 ηµέρες/9 νύχτες σε 4* ή 5* ξενοδοχείο µε ηµιδιατροφή και τιµή €2.973/άτοµο, σε δίκλινο (µαζί µε τους φόρους). Περιλαµβάνονται ξεναγήσεις µε Ελληνόφωνο αρχηγό. (Τηλ. 2310 225501)
• Το Versus Travel σάς πάει Αργεντινή για 11 ηµέρες σε 4* και 5* ξενοδοχείο από €2.190/άτοµο µε πρωινό. (Τηλ. 210 3232800)

ΒΙΕΤΝΑΜ, ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Ο συγκεκριµένος προορισµός είναι για πολύ ψαγµένους. Η περιοχή αυτή της Ινδοκίνας έχει περάσει δύο πολύ σκληρούς πολέµους, όµως τα τελευταία χρόνια γνωρίζει µεγάλους ρυθµούς ανάπτυξης. Η πρωτεύουσα του, το Ανόι, θα σας αρέσει και η Σαϊγκόν (ή αλλιώς Χο Τσι Μινχ) θα σας ενθουσιάσει. Το Βιετνάµ, εκτός από τις µεγάλες πόλεις µε τα µνηµεία και τους ντόπιους που θα δείτε να κάνουν τάι τσι στο δρόµο, έχει τροπικές ζούγκλες, φοβερές παραλίες και γραφικά ψαροχώρια. Η γειτονική Καµπότζη βρίσκεται σε σαφώς µικρότερη ανάπτυξη από το Βιετνάµ, αλλά αφού θα φτάσετε µέχρι εκεί, πρέπει να την επισκεφθείτε για το περίφηµο Angkor Wat, στον Βορρά, και την Πνοµ Πενχ, την πρωτεύουσα της Καµπότζης. Μιλάµε για έναν απολύτως γοητευτικό προορισµό που θα κάνει το ταξίδι του µέλιτος να µοιάζει ταξίδι ζωής.

• Το Versus Travel έχει εξασφαλίσει για εσάς 11 ηµέρες στο Βιετνάµ από €1.270/άτοµο, µε διαµονή σε 5* ξενοδοχείο µε πρωινό.
(Τηλ. 210 3232800)
• Το Pyramis Travel σάς πάει Καµπότζη τον Νοέµ. για 10 µέρες µε €1.390/άτοµο µε ηµιδιατροφή σε 4* ξενοδοχείο. (Τηλ. 210 3272200)

ΜΕΞΙΚΟ
Τι να πει κανείς για τη χώρα των Ατζέκων. Πώς να µιλήσει κάποιος για αυτόν τον παράδεισο των 2 εκατοµ. χλµ., µε τις αβυσσαλέες γεωγραφικές διαφορές από περιοχή σε περιοχή. Στο Μεξικό θα βρεθείς αντιµέτωπος µε τεράστιες αµµουδερές παραλίες, έρηµο, ψηλά βουνά, τροπικό κλίµα, ζούγκλα, παραδοσιακά χωριουδάκια, αχανείς µεγαλουπόλεις και φοβερά µνηµεία που φιλοξενούν τον αρχαίο πολιτισµό των Μάγια, των Αζτέκων και πολλών άλλων λαών.

Στο Μεξικό το ταξίδι ξεκινάει από το Mexico City, φτάνει µέχρι το Κανκούν, µε στάσεις σε αρχαίες πόλεις, περνάει από ζούγκλα και άγρια δάση (San Cristobal de las Casas), την πόλη των χωρικών, την Oaχaca, τουριστικά θέρετρα µε µαγευτικές παραλίες και πολλά άλλα. Πολλοί συνδυάζουν το ταξίδι στο Μεξικό µε τη γειτονική Γουατεµάλα και το Μπελίζ.

• Το Versus Travel σάς ταξιδεύει για 9 ηµέρες σε 5* ξενοδοχείο από €1.129/άτοµο. Εναλλακτικά, σας συστήνει για 15 ηµέρες στο ιστορικό Μεξικό σε 5* ξενοδοχείο από €2.199/άτοµο µε ηµιδιατροφή. Επιπλέον, απολαύστε το Ακαπούλκο για 9-10 ηµέρες τον Νοέµβριο από €858/άτοµο µε πρωινό και ξενάγηση. (Τηλ. 210 3232800)
• Το Cosmorama σάς προτείνει να αποδράσετε για 22 ηµέρες και να µείνετε σε 4* και 5* ξενοδοχείο από €4.790/άτοµο µε ηµιδιατροφή, ξεναγήσεις και εκδροµές µε αρχηγό. (Τηλ. 210 3642707)

ΝΗΣΙΑ FIJI, ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΟΛΥ-ΝΗΣΙΑ
Όταν µιλάµε για «επίγειο παράδεισο», κάνουµε λόγο για τα Fiji, µια δεσµίδα 322 νησιών το ένα καλύτερο από το άλλο. Πρόκειται για έναν προορισµό που θα σας γεµίσει µε ευτυχία και γαλήνη. Φυσικά µιλάµε για πανάκριβο ταξίδι, στο οποίο µόνο η διαµονή σε µια καλύβα πάνω στο νερό κοστίζει από €500, ενώ για να φτάσετε εκεί µε αεροπλάνο θα χρειαστεί να αλλάξετε 3 αεροδρόµια.

• Το Versus Travel σάς προτείνει να ταξιδέψετε 9 ηµέρες στα νησιά Fiji από €1.225/άτοµο µε πρωινό. Εναλλακτικά, σάς ταξιδεύει στη Γαλλική Πολυνησία για 8 ηµέρες από €2.455/άτοµο µε πρωινό.
(Τηλ. 210 3232800)

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ, ΠΑΠΟΥΑ ΝΕΑ ΓΟΥΙΝΕΑ
Σε αυτή την ήπειρο ούτε εγώ έχω πάει. Μιλάµε για ταξίδι 30 ηµερών (όσο ακριβώς και ο µήνας του µέλιτος δηλαδή), που σε πάει στην Αυστραλία και τις µεγάλες πόλεις της, όπως το Σίδνεϊ, την ανατολική ακτή µε το Fraser Island, στο Νότο µε τα χιονισµένα βουνά, στα σπήλαια µε τα αρχαία σχέδια και τον πολιτισµό των Αβοριγίνων. Μετά συνεχίζεις για Νέα Ζηλανδία και Παπούα, όµως για τη µεριά όπου δεν τρώνε ανθρώπους.

• Το Paradies Travel σάς ταξιδεύει στην Αυστραλία όλον τον Δεκέµβριο από €2.630 (συµπεριλαµβανοµένων των φόρων) σε 4* ξενοδοχείο. (Τηλ. 2310 225501)
• Το Versus Travel σάς πηγαίνει Αυστραλία, Τασµανία, Νέα Ζηλανδία για 16 ηµέρες από €4.990/άτοµο, ενώ σας παρέχεται αρχηγός και ηµιδιατροφή σε 4* superior ξενοδοχείο.
(Τηλ. 210 3232800)

ΠΗΓΗ:ICONS TRAVELLERS

ΣΧΟΛΙΑ

σχόλια