Τι γίνεται όταν έχεις να διαθέσεις περισσότερα χρήματα από εκείνον;

Τα χρήματα φέρνουν την ευτυχία αλλά πολλές φορές δημιουργούν επιπλέον προβλήματα. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η οργάνωση του γάμου. Η θεωρία θέλει το ζευγάρι να μοιράζεται το σύνολο των εξόδων, να τα βάζει μισά- μισά που λένε. Υπάρχουν, ωστόσο, φορές που η οικονομική κατάσταση του ενός δεν είναι το ίδιο καλή με εκείνη του άλλου. Και σε αυτό το σημείο ξεκινά η αμηχανία και δυστυχώς και οι καβγάδες. Τα πράγματα γίνονται χειρότερα όταν στην δυσμενή οικονομική θέση βρίσκεται ο άνδρας. Ο εγωισμός και τα κοινωνικά κατεστημένα δυσχεραίνουν κατά πολύ την ομαλή πορεία όλων των προετοιμασιών!

Τι μπορείς να κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση; Μα φυσικά να σκεφτείς τις πιο ανώδυνες λύσεις, να μην τραβάς τα πράγματα στα άκρα και να μην τονίζεις συνεχώς αυτό το δεδομένο ως το «εμπόδιο» για την επίτευξη του τέλειου γάμου. Όπως:

*Ορισε τα πράγματα που θα πληρώσεις εσύ: νυφικό, παπούτσια, κομμώτρια,μακιγιέζ. Αυτό σημαίνει ότι θα ορίσεις και το δικό σου budget για όλα αυτά και κυρίως δεν θα συζητάς τα κόστη. Θα σου προτείναμε να ήταν και αυτές οι επιλογές low budget αλλά αν πραγματικά θες να ξοδέψεις κάνε το χωρίς επάρσεις και αναλύσεις.

**Βοήθησε τον να βρει ένα όμορφο κοστούμι και ένα κομψό ζευγάρι παπούτσια χωρίς να επιμένεις ότι αν είχατε περισσότερα χρήματα θα μπορούσατε να βρείτε σαφώς κάτι καλύτερο. Να τον καμαρώνεις και να υπογραμμίσεις πόσο όμορφος δείχνεις και δεν χρειάζονται – δήθεν ενθαρρυντικά – σχόλια του τύπου «είδες πόσο ωραίο φαίνεται αν και είναι φθηνό!!!».

Υπάρχουν φορές που η οικονομική κατάσταση του ενός δεν είναι το ίδιο καλή με εκείνη του άλλου. Σε αυτό το σημείο ξεκινά η αμηχανία και οι καβγάδες

***Φρόντισε – χωρίς μούτρα, δυσανασχέτηση και ύφος συγκατάθεσης – τα κοινά έξοδα (διακόσμηση, μπομπονιέρες, προσκλήσεις, catering κτλ) να προσαρμοστούν στις δικές του δυνατότητες. Και όχι, μην το παίξεις κουβαρντού και προτείνεις να βάλεις εσύ παραπάνω. Αλλωστε, μην ξεχνάς ότι το λιτό είναι πάντα όμορφο και διαχρονικό.

****Να επικεντρωθείτε στα βασικά (όπως το ποιοτικό, γευστικό φαγητό και έναν έμπειρο dj) χωρίς να επηρεάζεστε από υπερβολές που μπορεί να ανακαλύψετε σε pinterest ή σε γάμους επωνύμων. Σημασία έχει να είστε ένα ευτυχισμένο και κεφάτο ζευγάρι και όχι να κάνετε επίδειξη του πλούτου και του έρωτα σας.

*****Μην επιμένεις για επιλογές που θα ανεβάσουν το budget απλά γιατί είναι απλά της μόδας, όπως μαθήματα χορού ή ένα να νοικιάσετε ένα περίεργο μέσο μεταφοράς. Είπαμε, τα απλά πράγματα και το ζεστό σας χαμόγελο αρκούν για να κερδίσετε τους καλεσμένους σας.

******Περιόρισε τους καλεσμένους σου και μην παρασύρεσαι σε κοινωνικές υπερβολές και αστοχίες.

******Σε καμία περίπτωση μην ακυρώσεις το γάμο μόνο και μόνο γιατί δεν υπάρχουν τα χρήματα για όλα όσα έχεις ονειρευτεί. Από τη στιγμή που το έχετε αποφασίσει και το έχετε συμφωνήσει είναι αρκετά προσβλητικό να κάνετε πίσω – κάτι που είναι λογικό όταν υπάρχουν σοβαρά οικονομικά θέματα και από τις δυο πλευρές.

Πηγή: gamos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

σχόλια