play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Κυρίως όμως χρειάζεται θάρρος να αναγνωρίζεις τα λάθη σου, να τα αποδέχεσαι, να τα διορθώνεις και να μπορείς να πεις συγγνώμη.
Γιατί το να είσαι γονιός δεν σημαίνει ότι είσαι υπερ-ήρωας.
Σύμφωνα με τον ψυχίατρο και παιδοψυχίατρο Edward M.Hallowell, συγγραφέα του βιβλίου «Ευτυχισμένα παιδιά, ευτυχισμένοι γονείς», εκδόσεις Μεταίχμιο, θα πρέπει να καταρρίψουμε όλοι μας και πρώτοι οι γονείς κάποιους μύθους που υπάρχουν και συντηρούνται εδώ και χρόνια.
Αυτό είναι καλό. Σημαίνει ότι τα παιδιά μας θα επιβιώσουν από τα λάθη μας.
Αν ακούτε αντιφατικές συμβουλές, (λίγη τηλεόραση, καθόλου τηλεόραση, πρόγραμμα στον ύπνο, θα το βρει μόνο του το πρόγραμμα στον ύπνο), μην ανησυχείτε. Δεν υπάρχει ένας σωστός τρόπος. Συζητήστε λοιπόν με τους φίλους σας, με τον παιδίατρό σας ή με οποιονδήποτε άλλο που εμπιστεύεστε και αποφασίστε στην πορεία μόνοι σας. Σχετικά με τις αποφάσεις εκείνες που πραγματικά έχουν βαρύτητα, θα δείτε ότι σχεδόν όλοι συμφωνούν. Για τις υπόλοιπες δεν έχει σημασία θα τι κάνετε.
Μπορεί να έχετε πολλές ανασφάλειες ή εμμονές όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είστε εξαιρετικοί γονείς.
Θα διαπιστώσετε ότι είναι τόσες πολλές και συχνά αντιφατικές που μπορεί να μπερδευτείτε. Από την άλλη όμως, αποδεικνύουν ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας σωστός τρόπος. Μερικές θα τις θυμάστε και μερικές όχι. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν θα σας εξετάσει κανείς για όσα έχετε διαβάσει. Τα άρθρα των περισσότερων περιοδικών στοχεύουν απλώς να δώσουν ένα στήριγμα, όχι να σας κάνουν να νιώθετε ως αδιάβαστοι μαθητές.
Συνέχεια άρθρου εδώ
Πηγή: mothersblog.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
γίνονται γνωρίζουν γονείς όλοι πέντε πράγματα πρέπει
|
|---|
|
|

DRACULA TAME IMPALA
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΟΛΙΟΥ
I JUST MIGHT BRUNO MARS
ΕΙΠΕΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΕΡΡΗΣ
THE FATE OF OPHELIA TAYLOR SWIFT
ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ
7
play_arrowJEINA
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
BAD DREAMS TEDDY SWIMS
10
play_arrowΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS