play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Αγώνα δρόμου κάνει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις δασκάλων και καθηγητών και να ξεκινήσει ομαλά το νέο σχολικό έτος τον Σεπτέμβριο. Πηγές από το υπουργείο εκτιμούν ότι τα κενά κυμαίνονται μεταξύ 15.000 – 20.000, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη σαφές πόσοι επιπλέον εκπαιδευτικοί θα λείπουν από τις θέσεις τους με άδειες (αναρρωτική ή κύησης). Περισσότερα -περί τα 25.000- υπολογίζουν τα κενά οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες.
Όλοι οι μαθητές των Δημοτικών και των Ειδικών Σχολείων θα παρουσιαστούν στα σχολεία τους τη Δευτέρα 14.09.2015, για να κατανεμηθούν σε τάξεις/τμήματα ή ομάδες, αντίστοιχα, να πάρουν τα βιβλία τους και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους
Σύμφωνα με την imerisia.gr, μέχρι στιγμής, το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει, μέσα από προγράμματα του ΕΣΠΑ, πιστώσεις που επαρκούν για την πρόσληψη περί των 12.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ έχει ζητήσει να διατεθούν κονδύλια από τον τακτικό προϋπολογισμό για την πρόσληψη επιπλέον 5.000 αναπληρωτών, χωρίς ακόμη να έχει λάβει απάντηση από το υπουργείο Οικονομικών.
Διορισμοί
Παράλληλα, «θολό» είναι το τοπίο σε ό,τι αφορά τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών. Το υπουργείο Παιδείας έχει ζητήσει να γίνουν περί τους 2.500 με 3.000 διορισμούς μόνιμων δασκάλων και καθηγητών, αλλά η τρόικα απαιτεί ο αριθμός να μειωθεί κατά το ήμισυ ώστε να ισοσκελιστεί με τις επανατοποθετήσεις των 1.850 καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Από την αρχή, άλλωστε, οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν καταγγείλει ως μονομερή ενέργεια την επαναπρόσληψη των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ και στη συμφωνία των Βρυξελλών υπήρχε σαφής πρόβλεψη για ακύρωση των σχετικών νόμων ή εξεύρεση ισοδύναμων.
Καθώς οι πιστώσεις από το ΕΣΠΑ δεν επαρκούν για την κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, το υπουργείο Παιδείας αναζητά και άλλους τρόπους προκειμένου να εξοικονομήσει προσωπικό. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να περιορίσει τις αποσπάσεις σε φορείς ή οργανισμούς ώστε οι εκπαιδευτικοί να επιστρέψουν στα σχολεία, καθώς και να αναστείλει την προμήθεια διαδραστικών συστημάτων για τις σχολικές μονάδες της χώρας, ώστε πόροι ύψους 140 εκατ. ευρώ να αξιοποιηθούν για την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικού προσωπικού.
Πηγή: madata.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
δάσκαλοι καθηγητές σχολείο Σχολική χρονιά 2015-16 Υπουργείο Παιδείας
|
|---|
|
|

For every Show page the timetable is auomatically generated from the schedule, and you can set automatic carousels of Podcasts, Articles and Charts by simply choosing a category. Curabitur id lacus felis. Sed justo mauris, auctor eget tellus nec, pellentesque varius mauris. Sed eu congue nulla, et tincidunt justo. Aliquam semper faucibus odio id varius. Suspendisse varius laoreet sodales.
close
play_arrow
Dancing In The Flames The Weeknd
play_arrow
Se Periptosi Pou Anna Vissi
play_arrow
Bad Dreams Teddy Swims
play_arrow
Xiliometra APON
play_arrow
Koino Mistiko (feat. Lila) LILA
play_arrow
Messy Lola Young
play_arrow
I Adore You (feat. Daecolm) HUGEL, Topic & Arash
play_arrow
Gyrismos Christos Mastoras & Melisses
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS