NEWSFEED

Είναι δυνατόν να το κάνουν αυτό οι Άγγλοι εν μέσω κορονοϊού;

today13/04/2020 3

Φόντο
share close

Με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου αυξάνονται στην Αγγλία τα κρούσματα του κορωνοϊού και η λίστα των νεκρών.

Με 737 ανθρώπους να χάνουν το τελευταίο 24ωρο της ζωή τους, οι νεκροί στην Αγγλία ξεπέρασαν τους 10.000. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε τους 10.612  ενώ όσον αφορά τα κρούσματα μόνο σε μία μέρα υπήρξαν 5.288 και συνολικά 84.279.

Κι όμως, παρά την ταχύτητα με την οποία ο κορωνοϊός μολύνει ανθρώπους και αφαιρεί ζωές, το μεγαλύτερο κομμάτι των κατοίκων των Λονδίνου παραμένει αυτό που λέμε στον…κόσμο του, σύμφωνα με όσα περιέγραψε στο SDNA ο Έλληνας δημοσιογράφος και μόνιμος κάτοικος της πόλης, Γιώργος Νελόπουλος.
«Στην Αγγλία πρώτο θέμα τις τελευταίες ώρες παίζει το εξιτήριο που έλαβε ο Μπόρις Τζόνσον. Τον πρωθυπουργό που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους Άγγλους και πολλοί είναι εκείνοι που λατρεύουν να τον μισούν και του προσάπτουν στην προκειμένη περίπτωση πως δεν φρόντισε να λάβει εγκαίρως τα απαιτούμενα μέτρα στη μάχη απέναντι στην πανδημία…» ανέφερε αρχικά ο Καβαλιώτης δημοσιογράφος και σημείωσε σχετικά με το τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε η κυπριακή κοινότητα στο Λονδίνο και την χαλαρά στάση του κόσμου στα μέτρα της κυβέρνησης.

«Υπάρχουν πάνω από 115 θάνατοι Κυπρίων λόγω του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της πολυπληθέστατης κυπριακής κοινότητας στο Λονδίνο, Χρήστος Καραολής.

Κατά τα άλλα η ζωή στο Λονδίνο δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα.

Ναι μεν η κυβέρνηση ζητάει από τον κόσμο να μείνει σπίτι, ωστόσο δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και κανένα πρόστιμο. Όλοι είναι ελεύθεροι να βγουν όσες φορές θέλουν και να πάνε όπου θέλουν, ενώ κινείσαι ελεύθερα και με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αρκεί να σας πω ότι μαζί με την γυναίκα μου μένουμε κοντά στο νοσοκομείο του St Thomas όπου νοσηλευόταν ο Μπόρις Τζόνσον και όταν φτάσαμε εκεί λίγο πριν πάρει εξιτήριο ο πρωθυπουργός, δεν μας σταμάτησε κανένας αστυνομικός να μας ρωτήσει ποιοι είστε και που πάτε.

Όπως επίσης μου έκανε τρομερή εντύπωση πως οι αστυνομικοί δεν φορούσαν γάντια και μάσκες. Κανένα μέτρο προστασίας.

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: madata.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it