play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Πολύχρωμα λαχανικά, ρίζες και μυρωδικά μπαίνουν στο ταψί και μεταμορφώνονται σε ένα μπριάμ διαφορετικό – πιο γήινο, πιο φθινοπωρινό και γεμάτο γεύση.
Το μπριάμ μπορεί να είναι ένα φαγητό που έχουμε συνδέσει με το καλοκαίρι, όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να απολαύσει μια εποχική ανανέωση. Με τις φθινοπωρινές ρίζες να βρίσκονται στο απόγειό τους, η κουζίνα γεμίζει αρώματα και χρώματα, και το ταψί γίνεται το πιο νόστιμο έργο τέχνης της εποχής.
Πρακτικά, πρόκειται για το πιο απλό και ευέλικτο λαδερό: τα ρίχνεις όλα στο ταψί, ψήνεις, και έχεις στο τραπέζι σου ένα πιάτο γεμάτο θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες και βιταμίνες.
1 μεγάλη πατάτα, χοντροκομμένη
1 μεγάλη γλυκοπατάτα, χοντροκομμένη
½ σελινόριζα, χοντροκομμένη
1 χοντρή φέτα κολοκύθας, χοντροκομμένη
1 μεγάλο καρότο, χοντροκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
1 κούπα μανιτάρια (λευκά ή καφέ), ολόκληρα
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
½ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. ζωμό λαχανικών (σπιτικό ή του ψυγείου)
1 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλ. ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανικά σε δόσεις, μέχρι να λαδωθούν καλά και να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Με τρυπητή κουτάλα, τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο ταψί και τα απλώνουμε ομοιόμορφα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Περιχύνουμε τα λαχανικά με το κρασί και τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε το κάλυμμα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν τα λαχανικά και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Αφήνουμε να «σταθεί» για λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρουμε με φέτα και προζυμένιο ψωμί, για το απόλυτο comfort πιάτο του φθινοπώρου.
Το φθινοπωρινό μπριάμ, εκτός από κύριο πιάτο, είναι και ιδανικό συνοδευτικό για κρεατικά (όπως ένα μοσχαρίσιο φιλέτο ή μια χοιρινή μπριζόλα), αλλά και για ψάρια – μια ψητή τσιπούρα ή ένα κομμάτι σολομό θα του ταιριάξουν τέλεια
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
διατροφή Μπριάμ με λαχανικά του φθινοπώρου συνταγή φαγητό
|
|---|
|
|

For every Show page the timetable is auomatically generated from the schedule, and you can set automatic carousels of Podcasts, Articles and Charts by simply choosing a category. Curabitur id lacus felis. Sed justo mauris, auctor eget tellus nec, pellentesque varius mauris. Sed eu congue nulla, et tincidunt justo. Aliquam semper faucibus odio id varius. Suspendisse varius laoreet sodales.
closeFor every Show page the timetable is auomatically generated from the schedule, and you can set automatic carousels of Podcasts, Articles and Charts by simply choosing a category. Curabitur id lacus felis. Sed justo mauris, auctor eget tellus nec, pellentesque varius mauris. Sed eu congue nulla, et tincidunt justo. Aliquam semper faucibus odio id varius. Suspendisse varius laoreet sodales.
close
play_arrow
Dancing In The Flames The Weeknd
play_arrow
Se Periptosi Pou Anna Vissi
play_arrow
Bad Dreams Teddy Swims
play_arrow
Xiliometra APON
play_arrow
Koino Mistiko (feat. Lila) LILA
play_arrow
Messy Lola Young
play_arrow
I Adore You (feat. Daecolm) HUGEL, Topic & Arash
play_arrow
Gyrismos Christos Mastoras & Melisses
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS