NEWSFEED

Καραμελωμένα μήλα με άρωμα φθινοπώρου!

today05/11/2025 7 1

Φόντο
share close

Απλά υλικά από την κουζίνα σου γίνονται ένα αρωματικό γλυκό που μπορεί να συνοδεύσει το brunch σου, να ολοκληρώσει ένα γεύμα ή να προσφέρει μια γλυκιά στιγμή μόλις καθίσεις με το αγαπημένο σου ρόφημα.

Υλικά

  • 3 μεγάλα μήλα, καθαρισμένα από τα κουκούτσια και κομμένα σε φέτες πάχους περίπου 2 εκ.
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη, συν λίγη επιπλέον για γαρνίρισμα
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους, χωρισμένο
  • ⅓ φλιτζάνι μηλίτη χωρίς ζάχαρη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού αγνό σιρόπι σφενδάμου
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε μεταλλικό ταψί 23×33 εκ., ανακατεύουμε τις φέτες μήλου με ¼ κουταλάκι κανέλα μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα. (Μην χρησιμοποιήσετε γυάλινο σκεύος, γιατί μπορεί να σπάσει.)
  2. Απλώνουμε τα μήλα σε μία στρώση και βάζουμε 2 κουταλιές βούτυρο από πάνω. Τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν και να μαλακώνουν, περίπου 25 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τα στη μέση του χρόνου.
  3. Στο μεταξύ, χτυπάμε μαζί τον μηλίτη, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 6–8 λεπτά, μέχρι τα μήλα να είναι τρυφερά αλλά να κρατούν το σχήμα τους.
  4. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές βούτυρο Ανακινούμε απαλά το ταψί μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να δημιουργηθεί μια λεία, γυαλιστερή σάλτσα.
  5. Πασπαλίζουμε με λίγη ακόμα κανέλα.

Και τώρα, Απόλαυση!

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it