play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Νομίζετε ότι οι Ντάλτονs είναι απλά ένα μύθευμα για το κόμικ του Λουκυ Λουκ, που δημιούργησαν οι Μορίς και Γκοσίνι; Χάσατε.
Ήταν αληθινή συμμορία, που έδρασε από το 1890 ως το 1892 και έκαναν την πρώτη ληστεία αμαξοστοιχίας το 1891.
Τα μέλη της ήταν, ο Gratton Dalton, ο William Dalton , ο Bob Dalton και ο Emmett Dalton. Ο Μπόμπ και ο Έμετ ήταν πρώην βοηθοί σερίφη, αλλά μιας και ήταν διεφθαρμένοι, σύντομα βρέθηκαν εκτός νόμου.
Οι Ντάλτονς έχασαν την φάρμα τους από κατάσχεση, όταν οι σιδηροδρομικές γραμμές πέρασαν μέσα από τα χωράφια τους και γι αυτό η συμμορία λήστευε τρένα, χωρίς να αδιαφορεί και για τις τράπεζες. Στην οικογενειακή συμμορία, συμμετείχαν και κακοποιοί εκτός οικογένειας. Συνολικά ήταν 15 αδέλφια.
Άλλος ένας από τους αδελφούς και ο πιο αξιοσέβαστος, ο Φρανκ, ήταν βοηθός σερίφη και δολοφονήθηκε από κλέφτη αλόγων.
Η εξόντωση τους
Το 1892, στις 5 Οκτωβρίου, προσπάθησαν να ληστέψουν την τράπεζα στο Κόφι Βιλ του Κάνσας. Οι πολίτες αντιστάθηκαν και ξεκίνησε ανταλλαγή πυροβολισμών, καθώς τότε όλοι είχαν ένα όπλο πάνω τους.
Από τους Ντάλτονς, σώθηκε μόνο ο Έμετ, ο οποίος καταδικάσθηκε σε ισόβια.

Στη φωτογραφία βλέπετε δύο από τους νεκρούς αδελφούς και δύο από τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας….
Πηγή: mixanitouxronou.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
αδελφοί Ντάλτον Ήξερες ότι... στην πραγματικότητα υπήρξαν
|
|---|
|
|

COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS