Οι επιστήμονες κατάφεραν να επαναφέρουν ένα αυγό μετά το βρασμό του στην πρότερή του κατάσταση, δηλαδή μόλις το… έκανε η κότα! «Ναι, βρήκαμε ένα τρόπο για να ξε-βράσουμε ένα αυγό», λέει ο καθηγητής βιοχημείας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Gregory Weiss. «Στη δημοσίευσή μας, περιγράφουμε μια συσκευή που διαχωρίζει τις αποδιαταγμένες πρωτεΐνες και τους επιτρέπει να διπλωθούν εκ νέου στο αρχικό τους σχήμα…
…Ξεκινήσαμε με ασπράδια που είχαμε βράσει για 20 λεπτά και καταφέραμε να επαναφέρουμε μια βασική πρωτεΐνη του αβγού στη λειτουργική της κατάσταση», λέει ο καθηγητής υποστηρίζοντας ότι αυτή η μέθοδος, της επαναφοράς των πρωτεϊνών ενός βραστού αυγού στην αρχική, ρευστή τους κατάσταση θα έχει σημαντικές εφαρμογές στην βιομηχανία. Η μελέτη τους, δημοσιεύτηκε στο ChemBioChem.