ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας : Aλοίμονο στους νέους – Με επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις

0

Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις της κωμωδίας των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου ‘’ΑΛΛOΙΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ’’ από την κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας (Δημοσθένους 2 ), κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9μμ και κάθε Κυριακή στις 8μμ.

Αλλοίμονοστουςνέους (2)
Μπορούν τα όνειρα να γίνουν πραγματικότητα, με ποιο τρόπο και ποιο τίμημα. Αξίζει να ανταλλάξεις την ψυχή σου για μια και μόνη επιθυμία σου? Το αλλοίμονο στους νέους είναι από τις κλασσικές ταινίες του ελληνικού ασπρόμαυρου κινηματογράφου που πραγματεύεται το διαχρονικό μύθο του Φάουστ προσωποποιώντας το μύθο αυτό στο πρόσωπο του Ανδρέα ενός πλούσιου ηλικιωμένου που πουλάει τη ψυχή του στο διάβολο προκειμένου να κερδίσει λίγα χρόνια νεότητας και την αγάπη μιας όμορφης κοπέλας της Ρίτας.

Αλλοίμονοστουςνέους

Και ενώ όλα γίνονται όπως τα σχεδίασε δεν υπολόγισε πως τα νιάτα θέλουν και χρήματα με αποτέλεσμα ο φίλος του, ο ηλικιωμένος Αγησίλαος, να κερδίσει με τα λεφτά του το κορίτσι, τη Ρίτα. Είναι τα νιάτα το μοναδικό διαβατήριο για μια καλύτερη και ευτυχισμένη ζωή? Σύντομα συνειδητοποιεί πως στον έρωτα δεν αρκούν μόνο τα νιάτα αλλά χρειάζονται και τα λεφτά. Είναι τραγική ειρωνεία η διαχρονικότητα αυτής της παλιάς ελληνικής ταινίας που σατιρίζει ταυτόχρονα το πρόβλημα της ανεργίας των νέων στη δεκαετία του 60. Μισό και παραπάνω αιώνα μετά, στις μέρες μας, οι νέοι καλούνται να αντιμετωπίσουν το πλατύ φάσμα της ανεργίας που πνίγει και σκοτώνει τα όνειρα τους, τον έρωτα, τη χαρά και την ελπίδα για το αύριο.

 

Αλλοίμονοστουςνέους (3)
Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και σε διασκευή Κωνσταντίνου Κυριακού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Έυη Γιαννακοπούλου.
Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης) Γιώργος Τσαπόγας ,Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου , Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.
Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά 10πμ-1μμ και 6μμ-9μμ στο Πνευματικό Κέντρο ΚαλαμάταςShare.

Leave A Reply