«Κάρμεν» του Μπιζέ στις 7 Μαρτίου, στο Μέγαρο Χορού, από την Εθνική Λυρική Σκηνή

0

Την «Κάρμεν» του Ζωρζ Μπιζέ θα παρουσιάσει στην Καλαμάτα η Εθνική Λυρική Σκηνή, μέσα από την Όπερα της Βαλίτσας, η οποία θα ταξιδέψει σε 22 πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», το οποίο πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (http://www.snf.org/).
Την «Κάρμεν» θα αποδώσουν 6 λυρικοί καλλιτέχνες, συνοδεία πιάνου, σε σκηνοθεσία Αγγέλας – Κλεοπάτρας Σαρόγλου.
Η παράσταση θα δοθεί στο Μέγαρο Χορού το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, με ώρα έναρξης 20.00 και είσοδο ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας.
Η «ΚΑΡΜΕΝ»: ΜΙΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ
Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες παγκοσμίως, αφού καταφέρνει να συγκινεί διαχρονικά το κοινό με τη δύναμη, τη ζωντάνια και την απλότητά της. Η τραγική ιστορία της είναι πάντα επίκαιρη, αφού ο έρωτας, το πάθος, η ανάγκη για την ελευθερία είναι δομικά στοιχεία της ανθρώπινης φύσης. Οι συγκλονιστικές μελωδίες του Μπιζέ, οι υπέροχες άριες και τα ντουέτα, σκιαγραφούν με ιδιαίτερο τρόπο τη δραματική ιστορία και τα συναισθήματα των χαρακτήρων.
Η διάρκεια της παράστασης είναι 80 λεπτά, χωρίς διάλειμμα, με υπέρτιτλους στα ελληνικά.
carmen
Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΒΑΛΙΤΣΑΣ
Η Όπερα της Βαλίτσας ξεκίνησε το 2011 από την Εθνική Λυρική Σκηνή ως μια καλλιτεχνική δράση που είχε κύριο σκοπό να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στον κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου.
Η παραγωγή της Όπερας της Βαλίτσας είναι ευέλικτη και ταξιδεύει σε απρόσμενους χώρους (πνευματικά κέντρα, μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχαιολογικούς χώρους) με τη συνοδεία των εξαιρετικών μονωδών της ΕΛΣ, με ένα πιάνο αντί για ορχήστρα και όλα της τα σκηνικά… μέσα σε μια βαλίτσα.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ
Παράλληλα με την Όπερα της Βαλίτσας, η ΕΛΣ θα παρουσιάσει εκπαιδευτικές δράσεις, σε συνεργασία με το Future Library. Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί σεμινάριο, που θα περιλαμβάνει τις βασικές αρχές της λυρικής ερμηνείας και αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου. Για εκείνους που θα μετάσχουν ενεργά στο σεμινάριο, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιτυχής συμμετοχή σε ακρόαση. Το σεμινάριο αυτό εντάσσεται στην προσπάθεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την εξεύρεση λυρικών ταλέντων.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ. Παρατίθεται και η αίτηση για συμμετοχή στην ακρόαση για το διήμερο σεμινάριο.


Share.

Leave A Reply