Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»| Eνημέρωση για τις πτήσεις

0

Για το 2015, το διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» θα υποδεχτεί ακόμα μια φορά πλήθος πτήσεων.
Υπενθυμίζεται ότι για το 2014, ο αερολιμένας Καλαμάτας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής, σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς οι αυξήσεις των αφίξεων ξένων επισκεπτών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, με την Costa Navarino και την Aegean να συμβάλουν σημαντικά σ’ αυτό.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) για το μήνα Σεπτέμβριο/2014, το αεροδρόμιο παρουσίασε αύξηση στις αφίξεις ξένων επισκεπτών, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2013, κατά 41,2% (η ανάλογη αύξηση για την Αθήνα, τη Μύκονο, τη Σαντορίνη, ήταν 23,3% – 30,3% και 23,5% αντίστοιχα).
Πολλοί προορισμοί εξωτερικού
Κατά τη διάρκεια του 2015, η Καλαμάτα θα συνδέεται αεροπορικώς με το Τελ Αβίβ (Ισραήλ), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Κατοβίτσε (Πολωνία), τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Άμστερνταμ, το Μπέργκαμο (Μιλάνο – Ιταλία), την Πράγα, το Λονδίνο, τη Βιέννη, το Αμβούργο, το Βρότσλαβ (Πολωνία), τη Βαρσοβία, το Παρίσι, το Όσλο, τη Βιέννη, το Μάντσεστερ, το Μπέρμιγχαμ, σε κάποιες περιπτώσεις με περισσότερες από μία αεροπορικές εταιρείες. Σε εκκρεμότητα παραμένει ο προγραμματισμός πτήσεων προς τη Ρωσία και την Ουκρανία.
Δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα προγράμματα της Aegean και της Astra Airlines, με την πρώτη να αναμένεται να εκτελέσει τον μεγαλύτερο αριθμό πτήσεων, προς όλους τους δυτικούς προορισμούς (Παρίσι, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Στοκχόλμη), ενώ για τους ανατολικούς προορισμούς ο προγραμματισμός είναι υπό αναθεώρηση, ανάλογα με την εξέλιξη των πωλήσεων του ναυλωτή.
Συνεδριακές πτήσεις & Θεσσαλονίκη
Επίσης, έχει ήδη προγραμματισθεί αριθμός συνεδριακών πτήσεων, από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο, από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις με επιστροφή.
Ακόμη, η Καλαμάτα θα συνδέεται και πάλι αεροπορικώς με τη Θεσσαλονίκη 5 φορές την εβδομάδα, μέσω της Astra Airlines, χωρίς όμως να έχουν οριστικοποιηθεί οι ώρες των πτήσεων.
Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των πτήσεων από 29 Μαρτίου μέχρι και τις 24 Οκτωβρίου 2015.
info-kiosk
Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης
Υπενθυμίζεται ότι στον κρατικό αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», κατά τις ώρες αφίξεως των πτήσεων από το εξωτερικό, λειτουργεί Γραφείο Τουριστικής Υποστήριξης του Δήμου Καλαμάτας, όπου δημοτικοί υπάλληλοι δίνουν χάρτες της Καλαμάτας και οδηγίες περιήγησης, απαντώντας στις ερωτήσεις των επισκεπτών.
Κρατικός Αερολιμένας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»
Ο Κρατικός Αερολιμένας Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» διαθέτει τις εξής τηλεφωνικές συνδέσεις:
Τηλεφωνικό κέντρο: 27210 63800 – 27213 60805
Fax: 27210 69837
Αερολιμενάρχης: 27210 63801
Αερολιμενικός έλεγχος: 27210 63803


Share.

Leave A Reply