Ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει μια φυσική τάση να «συμφωνεί» με τις… ορέξεις του στομάχου, δηλαδή τα μάτια μας «εγκρίνουν» μια τροφή ως βρώσιμη, εφόσον η εμφάνιση και το χρώμα της συμβαδίζουν με αυτό που έχει συνηθίσει να καταναλώνει το άτομο.
Με αυτό το χαρακτηριστικό της ανθρώπινης εγκεφαλικής λειτουργίας θέλησε να «παίξει» η επαγγελματίας φωτογράφος Lawrie Brown και, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε στις φωτογραφίες που ακολουθούν, το έκανε με απόλυτη επιτυχία. Η ίδια εξηγεί, ότι η ιδέα της βασίζεται σε μία αμφισβήτηση που ένιωσε πριν από καιρό απέναντι τους παρασκευαστές τροφών. Πίστευε ότι χρησιμοποιούν τον τεχνητό χρωματισμό στα προϊόντα που φτάνουν στο ράφι, ώστε να ξεγελάσουν τον εγκέφαλο των καταναλωτών και να τους κάνουν να πιστέψουν ότι πρόκειται για καλής ποιότητας τροφές, ή πολύ νόστιμες τροφές κλπ.