Τελευταίες παραστάσεις για το «Αλλοίμονο στους νέους»

0

Τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο είναι το προσεχές 27, 28 και 29 Μαρτίου 2015, για τις παραστάσεις του θεατρικού έργου «Αλλοίμονο στους νέους», που παρουσιάζει στην Κεντρική Σκηνή του, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.

unnamed (3)

 

Το κοινό αγκάλιασε την παραγωγή αυτή, που έκανε πρεμιέρα στις 31 Ιανουαρίου, καθώς το έργο είναι διαχρονικό και νοσταλγικό, προσφέρει ξεκαρδιστικό γέλιο αλλά και πολλές συγκινητικές στιγμές, ενώ ταξιδεύει το κοινό στις ομορφιές μιας άλλης εποχής, με όχημα μιαν ασπρόμαυρη παράσταση.

unnamed (2)

Οι τελευταίες παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27/3 στις 21.00, το Σάββατο 28/3 στις 21.00 και την Κυριακή 29/03 στις 20.00, στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας.

Προπώληση εισιτηρίων καθημερινά: 10.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

 Το «Αλλοίμονο στους νέους» είναι μια ελεύθερη διασκευή του μύθου του Φάουστ και γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1961, σε σενάριο Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Αλέκου Σακελλάριου. Η πρώτη προβολή έγινε στις 30-10-1961. Είχε παιχτεί αρχικά στο θέατρο (με τους ίδιους πρωταγωνιστές) και λόγω μεγάλης επιτυχίας μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Αρχικά, ο πρωταγωνιστικός ρόλος είχε προταθεί στον Ντίνο Ηλιόπουλο, αλλά αυτός τον απέρριψε και έτσι τον έπαιξε ο Δημήτρης Χορν, κερδίζοντας το Α΄ βραβείο ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 1961.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και σε διασκευή Κωνσταντίνου Κυριακού, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Εύη Γιαννακοπούλου.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Γιώργος Τσαπόγας, Κωνσταντίνος Κυριακού, Κωνσταντίνος Πασσάς, Εύη Γιαννακοπούλου, Νίνα-Ιόλη Παπανικολάου, Αλεξία Μουστάκα, Γιάννης Κουμούνδρος.

 Share.

Leave A Reply