Τι θα μπορούσε να εκφράσει το καλοκαίρι περισσότερο από μια ωραία μεγάλη φέτα καρπούζι; Λοιπόν, τι θα λέγατε αν η φέτα καρπούζι ήταν στην πραγματικότητα ένα τεράστιο ζελέ..;
Ξέρω, ξέρω, το όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Έχουμε γεμίσει πολλά φρούτα με ζελέ και αλκοόλ αλλά αυτή η ιδέα δεν συγκρίνεται με καμία άλλη. Όπως θα δείτε, δεν είναι μόνο εφικτή, αλλά είναι πέρα για πέρα εύκολη και νόστιμη!
Καρπούζι γεμισμένο με ζελέ σε φέτες!
Το μισό μέρος ενός μέτριου καρπουζιού
2 κουτιά ζελέ καρπουζιού ή οποιοδήποτε κόκκινου χρώματος ζελέ
1 κουτί ζελατίνη (4 φακέλους συνολικά)
2 φλιτζάνια νερό
2 φλιτζάνια βότκα
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο κουτάλι ή μία σέσουλα παγωτού για να αφαιρέσετε το εσωτερικό του καρπουζιού (να φάτε αργότερα, φυσικά!). Θέλετε να κερδίσετε το μεγαλύτερο μέρος από την κόκκινη σάρκα, αλλά αφήνετε περίπου το 1/2 από το κόκκινο τμήμα πάνω από το λευκό δέρμα. Συγκρατείστε το κούφιο καρπούζι μεε ένα απορροφητικό χαρτί διπλωμένο και στις δύο πλευρές για να κρατήθεί όρθιο.
Ανακατέψτε τα δύο κουτιά ζελέ με τα 4 πακέτα ζελατίνη. Προσθέστε 2 φλιτζάνια βραστό νερό και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Μόλις διαλυθεί, προσθέστε δύο φλιτζάνια βότκα και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Ρίχνετε το υγρό μέσα στο κούφιο καρπούζι (συμπληρώστε στην κορυφή!). Και τοποθετήστε στο ψυγείο για 3-4 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί το ζελέ. Πιθανώς το πιο δύσκολο μέρος αυτής της συνταγής είναι η μεταφορά στο ψυγείο χωρίς να χυθεί!
Όταν είναι πια έτοιμο το ζελέ, χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο μαχαίρι για να κόψετε τις φέτες όπως θα κάνατε κανονικά. Η κορυφή μπορεί και να έχει συρρικνωθεί λίγο, γι αυτό χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι για να εξομαλύνετε κάθε ατέλεια, και είστε έτοιμοι για τις φωτογραφίες που σίγουρα θα θέλετε να τραβήξετε!
Υπάρχει περισσότερη ζελατίνη σε αυτή τη συνταγή από το συνηθισμένο για να διασφαλίσει ότι οι φέτες θα διατηρούν το σχήμα τους, αλλά εάν αισθάνεστε πολύ έντονη την “γεύση” της ζελατίνης, μπορείτε να μειώσετε το ποσό λίγο, χωρίς να χάσει την επιθυμητή ακαμψία.
Πηγή: abeautifulmess.com