play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Λιγότερα από πέντε δευτερόλεπτα χρειάστηκε ένας νεαρός Αμερικανός για να «λύσει» τον κύβο του Ρούμπικ, μία επίδοση που εφόσον γίνει δεκτή και επισήμως από την παγκόσμια ομοσπονδία, θα αποτελεί την καλύτερη όλων των εποχών.
Μπορεί για πολλούς ο κύβος του Ρούμπικ να αποτελεί… άλυτο γρίφο, ωστόσο ο 14χρονος Λούκας Ετερ από το Κεντάκι δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, καθώς χρειάστηκε μόλις 4,90 δευτερόλεπτα για την επίλυσή του, σε διαγωνισμό στο Μέριλαντ το Σαββατοκύριακο.
Κάτοχος του προηγούμενου ρεκόρ ήταν ο έφηβος Κόλιν Μπερνς από την Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, με επίδοση 5,25 δευτερόλεπτων.
Το 1982, το σχετικό παγκόσμιο ρεκόρ για την επίλυση ενός «κλασικού» κύβου 3x3x3 ήταν 22,95 δευτερόλεπτα.
Από την πρώτη κυκλοφορία του παιχνιδιού στην αγορά, το 1980, εκτιμάται ότι ένας στους επτά ανθρώπους στον κόσμο έχει παίξει με τον κύβο του Ρούμπικ.
Ο κύβος του Ρούμπικ, ένα από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα παιχνίδια σκέψης στον κόσμο, επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα, γλύπτη και εφευρέτη Έρνο Ρόυμπικ, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
|
|---|
|
|

COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS