play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Πριν λίγο καιρό, πολλοί είχαν αναρωτηθεί για ποιο λόγο ο Μάρκ Ζάκερμπεργκ έχει καλυμμένη την κάμερα στον προσωπικό του υπολογιστή, καθώς μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε και φαινόταν να έχει κολλήσει πάνω της μια αυτοκόλλητη ταινία, είχε γίνει viral.

Την απάντηση δίχως περιστροφές, έδωσε ο διευθυντής του FBI, ο οποίος προειδοποίησε δημόσια όλους τους πολίτες πως πρέπει να καλύψουν αμέσως τις κάμερες και τα μικρόφωνα σεσταθερούς υπολογιστές, λαπτοπ και κινητά τηλέφωνα.

Ο λόγος; Όπως εξήγησε ο Τζέιμις Κόρνεϊ, αυτό το προληπτικό μέτρο είναι «απόλυτα λογικό»,σημειώνοντας πως οι κάμερες αν και χρησιμότατο εργαλείο στα λάαπτοπ, είναι επίσης και «ένας από τους πιο πολύτιμους στόχους για έναν χάκερ. Μόλις καταφέρουν να έχουν πρόσβαση, μπορούν εύκολα να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν όλα όσα συμβαίνουν στο οπτικό πεδίο της κάμερας, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που θα αποσπάσουν για να εκβιάσουν τα θύματά τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα συστήματα ασφαλείας ή και πολύ χειρότερα πράγματα» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κόρνεϊ.

Μην απορείτε λοιπόν που και το «αφεντικό» του Facebook προνοεί, καθώς κάτι ξέρει παραπάνω και καλύπτει τις κάμερες και τα μικρόφωνά του, ώστε να αποφύγει να πέσει θύμα παρακολούθησης.
Εκτός από τον Ζούκερμπεργκ πάντως, ΚΑΙ το FBI Καλύπτει τις κάμερες σε όλα τα κυβερνητικά γραφεία.
«Οι πολίτες θα έπρεπε να κάνουν το ίδιο.Υπάρχουν αρκετά λογικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για την ηλεκτρονική μας ασφάλεια και αυτό είναι ένα από αυτά. Αν μπείτε σε οποιοδήποτε γραφείο μας θα παρατηρήσετε πως έχουμε μικροσκοπικά, πτυσσόμενα σκέπαστρα στο πάνω μέρος των οθονών. Το κάνουμε παντού, στα λάπτοπ, στους σταθερούς υπολογιστές, στα κινητά μας, τηλέφωνα, παντού» κατέληξε ο Τζέιμς Κόρνεϊ.

Πηγή: star.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
καλύψτε κάμερες μικρόφωνα υπολογιστή
|
|---|
|
|

play_arrow
Dancing In The Flames The Weeknd
play_arrow
Se Periptosi Pou Anna Vissi
play_arrow
Bad Dreams Teddy Swims
play_arrow
Xiliometra APON
play_arrow
Koino Mistiko (feat. Lila) LILA
play_arrow
Messy Lola Young
play_arrow
I Adore You (feat. Daecolm) HUGEL, Topic & Arash
play_arrow
Gyrismos Christos Mastoras & Melisses
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS