Μία πρωτότυπη ιδέα είχε το ολλανδικό Steinbeisser supper club του Άμστερνταμ, που εδώ και χρόνια διοργανώνει events πειραματικής γαστρονομίας.
Το Steinbeisser ζήτησε από καλλιτέχνες από 36 διαφορετικές χώρες να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές για τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε στο τραπέζι (πιάτα, μαχαιροπήρουνα, κουτάλια κ.λπ) χρησιμοποιώντας μόνο ανακυκλωμένα ή φυσικά υλικά και με στόχο να αμφισβητήσουν την ίδια τους την λειτουργικότητα: δηλαδή αντί να απλοποιούν, να δυσκολεύουν τη διαδικασία του φαγητού. Στόχος ήταν να αναδείξουν το πρόβλημα που υπάρχει στον μοντέρνο τρόπο ζωής, ο οποίος έχοντας επιβάλλει φρενήρεις ρυθμούς, έχει εξαφανίσει την απόλαυση από το φαγητό. Πρόκειται δηλαδή για μία κίνηση ενάντια στη λογική του γρήγορου φαγητού και του φαγητού που έπαψε να είναι απόλαυση και έχει γίνει απλή συνήθεια ανάγκης. Το αποτέλεσμα; Μία σειρά από αντικείμενα (από κουτάλια με καρφιά μέχρι πιάτα με εσοχές και “άγρια” επιφάνεια) που εντυπωσιάζουν με το design τους τα οποία σύντομα θα πωλούνται και on line. Δείτε μερικά από αυτά.
Συνέχεια άρθρου εδώ
Πηγή: mag.sigmalive.com