NEWSFEED

Στους πύργους τους οι ναυαγοσώστες στην Παραλία Καλαμάτας! (photos & video)

today09/06/2017 3

Φόντο
share close

Από την 1η Ιουνίου, ναυαγοσώστες ξεκίνησαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε τρία πολυσύχναστα σημεία της παραλίας της Καλαμάτας. Πρόκειται για την Ανάσταση, το “Εσπέρια” και το “Φιλοξένια”, στην Ανατολική Παραλία της πόλης.

Οι ναυαγοσώστες Θανάσης Γεωργίου στην Ανάσταση και  Παναγιώτης Ισσαρης στο “Εσπέρια” μίλησαν στην “Ε”, δήλωσαν πανέτοιμοι και κάλεσαν τον κόσμο να ακολουθεί τους βασικούς κανόνες, ώστε να απολαμβάνει το μπάνιο του, χωρίς κινδύνους και απρόοπτα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να προσληφθούν και να εγκατασταθούν ναυαγοσώστες σε τρεις ακόμα ακτές του δήμου: Στο δημοτικό πάρκινγκ της Ναυαρίνου (πριν την Καρακούση), στο Αλμυρό της Βέργας και στη Μικρή Μαντίνεια.

Οι ναυαγοσώστες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα συγκεκριμένα σημεία μέχρι και το τέλος Αυγούστου, καθημερινά, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ο Θανάσης Γεωργίου που παρατήρησε πως πρέπει να έρθουν και άλλοι ναυαγοσώστες, είναι για 7ο συνεχόμενο χρόνο ναυαγοσώστης στην παραλία της Καλαμάτας. «Συμβαίνουν περιστατικά στην παραλία μας στις πιο μεγάλες ηλικίες. Καρδιακά επεισόδια, εγκεφαλικά, σε υπερήλικες», επεσήμανε ο Θανάσης και παρατήρησε: «Εχουμε τη δυνατότητα να παρέχουμε πρώτες βοήθειες, να βοηθάμε τον κόσμο που έχει ανάγκη, όταν κάνει μπάνιο».

Συμβουλεύοντας τους λουόμενους, σημείωσε: «Να ακολουθούμε τους βασικούς κανόνες. Οπως να κάνουμε μπάνιο μετά από 3 ώρες από το φαγητό και να μην έχουμε πιει. Να μην υπερεκτιμούμε τις δυνάμεις μας, να σεβόμαστε τη θάλασσα. Δεν πρέπει να κολυμπάμε μακριά, υπάρχουν όρια που δεν πρέπει να υπερβαίνουμε».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it