Δίνει 10.000 ευρώ για γερμανικό κράνος της Κατοχής!

0

Ψάχνει μανιωδώς για σπάνια αντικείμενα της γερμανικής Κατοχής και είναι πρόθυμη να πληρώσει ακόμη και 10.000 ευρώ για ένα κράνος Γερμανού αλεξιπτωτιστή της περιόδου 1941-1943.

Ο λόγος για την κυρία Νικολάου, η οποία από τη στιγμή που δημοσίευσε αγγελία στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη», δέχτηκε έναν καταιγισμό από τηλέφωνα και αγγελίες.

Οι Κρητικοί έψαξαν αποθήκες και σεντούκια για να βρουν σπάνια αντικείμενα της κατοχής. Η κυρία Νικολάου, που κατοικεί σε νησί των Σποράδων αλλά απευθύνθηκε στους Κρητικούς επειδή διαθέτουν ιστορικούς θησαυρούς, τόνισε στο neakriti.gr: «Δέχομαι καθημερινά 4-5 τηλέφωνα και πολλά e-mails από την Κρήτη. Δεν έχουν όμως το κράνος που ψάχνω, αφού ξέρω μόνη μου να ξεχωρίζω τα αυθεντικά. Το κράνος αυτό έχει μέσα επένδυση από δέρμα και από πάνω υφασμάτινο κάλυμμα, ανάλογα με τον βαθμό».

Δημιούργησε προσωπική συλλογή

Όπως εξηγεί η συνταξιούχος που έζησε στην Αμερική και δηλώνει συλλέκτρια, πρόκειται όχι μόνο για δική της μανία αλλά και… οικογενειακή υπόθεση. Όπως λέει, «ο πεθερός και ο πατέρας μου είχαν την ίδια «τρέλα». Μαζεύω αντικείμενα από την περίοδο του ’40 με τη βοήθεια του συζύγου και του γιου μου που ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό. Έχω βρει κομμάτια αεροπλάνων, μηχανές, αυτοκίνητα, στολές και αντικείμενα στρατιωτών».

Η προσωπική της συλλογή παραμένει -όπως λέει- στην Αμερική, αλλά συνεχώς προστίθενται νέα κομμάτια. Για τα επόμενα, μάλιστα, έχει βάλει τους Κρητικούς να ψάχνονται… με δέλεαρ τα 10.000 ευρώ. Μάλιστα καλεί όσους έχουν γενικότερα σπάνια «κομμάτια» να επικοινωνήσουν μαζί της.

Πηγή: iefimerida.gr

Share.

Leave A Reply