Είστε εθισμένοι στο Instagram;

0

Οι πολλές φωτογραφίες έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Από τη μία οι φωτογραφίες μπορούν να γίνουν τέλεια αναμνηστικά, αλλά από την άλλη όταν καταναλώνουμε τόσο χρόνο για να βγάζουμε φωτογραφίες, χάνουμε την πραγματική εμπειρία εκείνης της στιγμής.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of personality and Social Psychology», όταν σταματάμε για να βγάλουμε φωτογραφίες, η εμπειρία που ζούμε εκείνη τη στιγμή γίνεται πιο απολαυστική.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια, το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια και το Πανεπιστήμιο Yale, παρατήρησαν 2.000 συμμετέχοντες να παίρνουν μέρος σε 9 διαφορετικές δραστηριότητες, όπως να τρώνε μεσημεριανό, να βλέπουν μία συναυλία της Ριάνα, να επισκέπτονται μουσεία κλπ.

Για κάθε πείραμα, οι ερευνητές είχαν ζητήσει από τους μισούς στην ομάδα να βγάζουν φωτογραφίες και από τους άλλους μισούς να μην βγάζουν. Μετά από κάθε δραστηριότητα η ομάδα συμπλήρωνε ένα ερωτηματολόγιο το οποίο μετρούσε τα επίπεδα ευχαρίστησης.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: huffingtonpost.gr


Share.

Leave A Reply