O εφιάλτης της τρομοκρατίας επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα) το Μανχάταν αιματοκυλίστηκε όταν άνδρας παρέσυρε με φορτηγό ποδηλάτες, σκοτώνοντας τουλάχιστον οκτώ ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 15. Πρόκειται για την πρώτη φονική επίθεση η οποία διαπράχθηκε στη Νέα Υόρκη μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Δράστης του χτυπήματος, σύμφωνα με αμερικανικά Μέσα, είναι ο 29χρονος Σαϊφούλο Σάιποφ, που διέμενε στην Τάμπα της Φλόριντα, κατάγεται από το Ουζμπεκιστάν και είχε μεταναστεύσει στις ΗΠΑ το 2010. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ» όταν βγήκε από το αυτοκίνητο.
Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο μιας τζιχαντιστικής επίθεσης, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια επίθεση αυτού του είδους και τέτοιας βαρύτητας αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του στον Λευκό Οίκο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr