Εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα για το απολυτήριο Λυκείου!

0

Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές στη Γ’ Λυκείου από τη σχολική χρονιά που ήδη διανύουμε, καθώς το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται τόσο ένα σημαντικό «ψαλίδι» στα εξεταζόμενα μαθήματα, με τον αριθμό τους να υποχωρεί μόλις στα τέσσερα, ενώ προστίθενται και δύο επιπλέον εβδομάδες σχολείο (σε όλο το Λύκειο).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η ηγεσία του υπουργείου εξετάζει οι συγκεκριμένες αλλαγές με το σχέδιο δραστικής μείωσης των απολυτήριων ενδοσχολικών εξετάσεων στη Γ’ Λυκείου και της παράλληλης επιμήκυνσης του σχολικού έτους από φέτος. Μάλιστα, αναφέρεται ότι η παραπάνω αλλαγή θα ισχύσει μόλις δύο χρόνια, καθώς, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ορίσει ο Κώστας Γαβρόγλου, από το 2019 θα εφαρμοστεί νέο πρόγραμμα στη Γ’ Λυκείου.

Τα μαθήματα που έχουν «προκριθεί» για τις απολυτήριες εξετάσεις είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Βιολογία. Όσο για τα υπόλοιπα, ανάμεσά τους διδακτικά αντικείμενα όπως τα Αρχαία, η Φυσική και η Χημεία (αφορούν τους μαθητές ανά κατεύθυνση), θα εξετάζονται με γραπτή εξέταση μόνο κατά τη διάρκεια των δύο τετραμήνων…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Share.

Leave A Reply