Γιατί τα παιδιά «λατρεύουν» τις θείες τους!

0

Δεν είναι αυστηρή σαν τη μαμά, γιατί κάποιος πρέπει και να τα κακομαθαίνει. Δεν είναι όμως ούτε ανταγωνιστική ή λίγο εκνευρισμένη, όπως η μεγάλη αδερφή. Είναι φίλη, αλλά φίλη που παίρνει δώρα, κερνάει παγωτά, φροντίζει και προστατεύει. Οι θείες αυτού του κόσμου έχουν κάτι από καλή νεράιδα και κάτι από την κουλ φίλη μεγαλύτερης τάξης που όλοι θέλαμε να έχουμε. Οι θείες αυτού του κόσμου είναι αξιαγάπητες, και τα ανίψια τους τις λατρεύουν γιατί…

5 λόγοι που τα παιδιά λατρεύουν τις θείες

Γιατί, όταν έρχεται, φέρνει και μικρά δωράκια

Η θεία, όταν έρχεται στο σπίτι για επίσκεψη έρχεται με δύο απαραίτητα αξεσουάρ: πολλή όρεξη για παιχνίδι και κάποιο μικρό δωράκι. Ανάλογα πάντα με τη συχνότητα των επισκέψεων και την κατάσταση του πορτοφολιού της, η μέση θεία κάτι θα φέρει στο αγαπημένο της ανίψι. Κόντρα στις νουθεσίες των γονιών που κατσουφιασμένοι υποδεικνύουν ότι «δεν πρέπει να το κακομαθαίνει», οι θείες αυτού του κόσμουεπιμένουν ηρωικά να προσφέρουν μικρά και μεγάλα δώρα –από σοκολατένια αυγά που κρύβουν εκπλήξεις και κάρτες ποδοσφαιριστών, μέχρι την καινούρια πίστα Hot Wheels και ένα κουκλόσπιτο σε τρομακτικό μέγεθος.

Από την παραπάνω συνήθεια προκύπτει και η πιο δημοφιλής φράση στο λεξιλόγιο ενός ανιψιού ή μιας ανιψιάς: «Τι μου ‘φερες;».

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: mama365.gr

Share.

Leave A Reply