10 τρόποι να γλιτώσετε τις ιώσεις αυτό το χειμώνα

0
Δεκέμβριος, κρύο, αναμονή για τις γιορτές και όλο και περισσότεροι άνθρωποι γύρω μας που ταλαιπωρούνται από βήχα, συνάχι, και γενικά ό,τι φέρνουν μαζί τους οι ιώσεις της εποχής.

Ακόμα κι αν ανήκετε στην κατηγορία ανθρώπων που δηλώνουν ότι ο χειμώνας είναι η αγαπημένη τους εποχή, σίγουρα θέλετε να τον περάσετε χωρίς να σας επισκεφτούν τα ενοχλητικά συμπτώματα των ιώσεων. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος… για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλοί τρόποι. Εμείς, σας προτείνουμε δέκα!

1. Πλένετε τακτικά τα χέρια σας
Είναι ο πιο απλός και ταυτόχρονα βασικός κανόνας υγιεινής. Πλένετε καλά τα χέρια με χλιαρό νερό και σαπούνι κάθε φορά που μπαίνετε στο σπίτι, πριν και μετά το φαγητό, την τουαλέτα, την προετοιμασία των γευμάτων και γενικά πολλές φορές μέσα στη μέρα. Εξίσου σημαντικό είναι και να στεγνώνετε καλά τα χέρια μετά το πλύσιμο, καθώς τα μικρόβια αναπτύσσονται γρήγορα σε υγρό περιβάλλον. Επίσης, αποφύγετε να ακουμπάτε με τα χέρια τη μύτη, το στόμα και τα μάτια σας, που είναι οι συνηθισμένες «πύλες» εισόδου των μικροβίων και των ιών στον οργανισμό.

2. Φροντίστε να απολυμαίνετε τακτικά τις επιφάνειες όπου μπορεί να υπάρχουν μικρόβια 
Έρευνες έχουν δείξει ότι σημεία όπως το ακουστικό του τηλεφώνου, η οθόνη του smartphone, το πληκτρολόγιο, τα πόμολα της πόρτας ή τα κουμπιά του ασανσέρ είναι εστίες μικροβίων που μπροστά τους ωχριά ακόμα και η λεκάνη της τουαλέτας! Γι’ αυτό, καλό είναι να τα καθαρίζετε τακτικά με κάποιο καθαριστικό που έχει ως βάση το οινόπνευμα.

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: as-milisoume.gr

Share.

Leave A Reply