Οι άνδρες τελικά προτιμούν τις ξανθές δείχνει νέα μελέτη

0

Οι άνδρες πιστεύουν ότι οι ξανθές γυναίκες δείχνουν νεότερες και πιο υγιείς από τις μελαχρινές, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Social Psychology. Επίσης, επηρεασμένοι από τα κοινωνικά στερεότυπα τις θεωρούν ερωτικά πιο διαθέσιμες.

Κι ενώ όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά δίνουν στις ξανθές το προβάδισμα στο ερωτικό παιχνίδι, οι μελαχρινές κυριαρχούν σε ό,τι αφορά στον γάμο καθώς θεωρούνται καλύτερες ως μητέρες.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Augsburg της Μινεσότα κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα μετά από έρευνα που έκαναν σε δείγμα 110 ανδρών, η οποία αποτελεί συνέχεια προηγούμενης μελέτης που είχε δείξει ότι οι ξανθές σερβιτόρες παίρνουν περισσότερα φιλοδωρήματα και είναι πιθανότερο να τους προσφερθεί βοήθεια από τους άνδρες.

Στην παρούσα μελέτη, οι ψυχολόγοι έδειξαν σε 110 άνδρες φωτογραφίες ξανθών, καστανών και μελαχρινών γυναικών. Οι εθελοντές αξιολόγησαν ως πιο ελκυστικές εκείνες με τα ξανθά μαλλιά, ενώ θεώρησαν ευκολότερο να συνάψουν σχέσεις μ’ αυτές παρά με εκείνες που είχαν μαύρα μαλλιά. Η διαφορά ήταν μικρή μεταξύ των ξανθών και των καστανών ως προς αυτά τα κριτήρια.

Ωστόσο, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα από τη στιγμή που οι άνδρες παρατήρησαν στις φωτογραφίες των γυναικών από τους ώμους και πάνω, οι ξανθές χαρακτηρίστηκαν νεότερες και υγιέστερες από τις καστανές.

Επίσης, οι άνδρες τις θεώρησαν πιο διαθέσιμες ερωτικά, κάτι που σύμφωνα με τους ερευνητές υποδηλώνει ότι θα τις προτιμούσαν για να βγουν ραντεβού, ενώ θα προτιμούσαν μια καστανή ή μελαχρινή για μητέρα του παιδιού τους.

Aπό την έρευνα προέκυψε επίσης ότι οι γυναίκες με μακριά μαλλιά θεωρούνται λιγότερο υγιείς και ελκυστικές και εκείνες με μεσαίου μήκους ευκολότερες για να συνάψει κάποιος σχέση μαζί τους.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: health.in.gr

Share.

Leave A Reply