Δεν είναι για όλους 2018 φέτος! (photos)

0

Πέρα από το Γρηγοριανό ημερολόγιο, το οποίο ακολουθούν οι περισσότεροι στον πλανήτη λόγω θρησκείας, υπάρχουν κι άλλα είδη που χρησιμοποιούνται ανά τον κόσμο.

Τα διάφορα είδη των ημερολογίων που υπάρχουν ακόμη και σήμερα και χρησιμοποιούνται στον κόσμο, διακρίνονται σε τρεις κύριες κατηγορίες: τα ηλιακά, τα σεληνιακά και μεικτά.

Όπως ορίζουν και τα ονόματά τους, τα ηλιακά ημερολόγια βασίζονται στην περιστροφή της Γης γύρω από τον ήλιο. Τα σεληνιακά ημερολόγια βασίζονται στην περιστροφή της Σελήνης γύρω από τη Γη και χρησιμοποιούνται κυρίως για θρησκευτικούς λόγους. Τα μεικτά ημερολόγια συνδυάζουν και τα δυο είδη μέτρησης και είναι συνήθως ηλιακά ημερολόγια με ημερομηνίες που υποδεικνύουν την σεληνιακή φάση.

Έτσι αν ρωτήσεις κάθε άτομο που ακολουθεί διαφορετικό ημερολόγιο τι χρονιά έχουμε φέτος… οι απαντήσεις που θα πάρεις θα σε κάνουν να απορήσεις για μία στιγμή… και να καταλάβεις πως πολλοί βλέπουν εντελώς διαφορετικά τον κόσμο.

 Έχουμε 4715 σύμφωνα με το Κινέζικο Ημερολόγιο

Ένα παράδειγμα μεικτού ημερολογίου είναι το κινέζικο, που προβλέπει 12ετείς κύκλους, με τον κάθε κύκλο να αντιστοιχεί σε ένα ζώο. Κάθε έτος έχει 12 μήνες και κάθε δύο με τρία χρόνια προκύπτει και ένας δίσεκτος μήνας. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα ημερολόγια και η Πρωτοχρονιά προκύπτει κάπου μεταξύ 20 Ιανουαρίου με 20 Φεβρουαρίου.

Φέτος στις 16 Φεβρουαρίου του 2018 πρόκειται να μπει έτος 4715 που αναφέρεται ως έτος του Σκύλου.

Κάθε κινέζικο έτος συμβολίζεται από ένα από 12 ζώα: τον Αρουραίο, το Βόδι, το Κουνέλι, τον Δράκο, το Φίδι, το Πρόβατο, τη Μαϊμού, τον Κόκορα, τον Σκύλο και το Γουρούνι, και από ένα από τα πέντε στοιχεία της φύσης: Ξύλο, Φωτιά, Νερό, Μέταλλο και Γη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Share.

Leave A Reply