Αντί για καρδούλες στο προφίλ μου, το δικό μου μήνυμα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού!

0

Γεια σου αγαπητή μου. Μπορείς να βάλεις μια ♥️ στον τοιχο στο προφίλ σου, μονο μια καρδιά χωρίς σχόλια και έπειτα να το στείλεις  σε όλες τις  γυναικες απο τις επαφες σου? Αυτό αφορά όλες τις γυναίκες καθώς ξεκινάει αύριο η εβδομάδα πρόληψης για τον καρκίνο του στήθους!…»

Μήπως σας θυμίζει κάτι το παραπάνω μήνυμα; Τρεις μέρες πριν μου το έστειλαν για πρώτη φορά. Άνοιξα να το διαβάσω γιατί ο αποστολέας είναι πρόσωπο που γνωρίζω. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα:»Ωχ! Θα με βομβαρδίσουν πάλι…» Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τη σκέψη μου και ξεκίνησα να λαμβάνω ξανά και ξανά το ίδιο «γλυκό μηνυματάκι».

Αναρωτιέμαι πώς «γεννιούνται» κάθε τόσο αυτές οι τάσεις στο facebook. Πριν ενάμιση χρόνο περίπου, υπήρχε- αν δεν κάνω λάθος- κάτι αντίστοιχο με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία που ανέβαζε στο προφίλ της κάθε «ευαισθητοποιημένη» γυναίκα… Ανάμεσά τους, έβαλα κι εγώ μία δική μου. Ο λόγος; Νομίζω για κάτι σαν «συμπαράσταση»… Νοερή φυσικά, γιατί πρακτικά είτε ανέβαζα μια τέτοια φωτογραφία είτε όχι, δεν κάνει διαφορά στις γυναίκες που χτυπήθηκαν από καρκίνο…

Κίνητρό μου για να γράψω αυτό το κείμενο, ήταν μια θαρραλέα γυναίκα που πριν λίγα χρόνια διαγνώσθηκε με καρκίνο του μαστού και κατάφερε να βγει νικήτρια. Η Βικτώρια Παναγιωτίδου. Διαβάζω για τη δική της ιστορία στο Bovary… H ίδια λέει :

«Μένω στη Θεσσαλονίκη, είμαι γραφίστρια. Παράλληλα ασχολούμαι και με αεροφωτογραφίσεις με drone.Πέρσι ήταν μια ασπρόμαυρη φωτό, πρόπερσι κάτι άλλο δεν θυμάμαι… φέτος είναι οι καρδούλες… Κανείς δεν θεραπεύτηκε ή γλίτωσε στέλνοντας καρδούλες ή κάποια άλλη χαζομαρίτσα! Ας είμαστε σοβαρές/ σοβαροί με ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι ο καρκίνος! Trust me I know!» 

Ανάμεσα σε άλλα μοιράστηκε τη δική της διαπίστωση κι ευχή: «Κατάλαβα πόση δύναμη έχουμε μέσα μας. Πήρα αποφάσεις για τη ζωή μου που εάν δεν περνούσα αυτή την περιπέτεια ίσως να μην τις έπαιρνα και ποτέ. Αντιλήφθηκα πάρα πολλά για την αληθινή φιλία, το πραγματικό ενδιαφέρον και την αγάπη!
Ο καρκίνος ήταν για μένα ένα δυνατό ταρακούνημα και παράλληλα ένα απίθανο μάθημα!
Εύχομαι σε όλους μια καλύτερη χρονιά! Να είστε όλοι γεροί και δυνατοί! Να έχετε υπομονή κι επιμονή!
Πολλά πολλά φιλιά σε όλους, με ΥΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ!»

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: klik.gr

Share.

Leave A Reply