Ώρα μηδέν για τις τηλεοπτικές άδειες | Ποιοι κατέθεσαν φάκελο

0

Μετά τον ΣΚΑΙ και το STAR,  ο ALPHA αλλά και ο ΑΝΤ1, κατέθεσαν αίτηση υποψηφιότητας για να διεκδικήσουν μια από επτά συνολικά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας στον διαγωνισμό.

Το κανάλι του ΣΚΑΙ κατέθεσε σήμερα το πρωί το φάκελο με την αίτησή του για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (11.01.2018), το Star έγινε ο δεύτερος τηλεοπτικός σταθμός που κατέθεσε τον φάκελό του. Το κουτί του για την ακρίβεια ώστε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Αργότερα, λίγο πριν τη 01.00 ο σταθμός ALPHA γίνεται το τρίτο κανάλι που κατέθεσε τον φάκελο υποψηφιότητάς του. Λίγο μετά τη 01.00 κατέθεσε ο Στρατής Λιαρέλης για λογαριασμό του Ant1. Πρώτος, κατέθεσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ την Τρίτη (07.01)  Αναμένεται τις επόμενες ώρες να καταθέσει και το Εspilon.

Σημειώνεται πως η καταληκτική ώρα κατάθεσης των φακέλων είναι σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι και σύμφωνα με όσα τόνισε ο αντιπρόεδρος της Αρχής Ροδόλφος Μορώνης, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή μετά το πέρας της συγκεκριμένης ώρας.

Οι ενδιαφερόμενοι έως τις 15.00 μετά το μεσημέρι, πρέπει να υποβάλουν τους φακέλους με τα απαραίτητα έγγραφα, παράβολο 30.000 ευρώ και εγγυητική επιστολή 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Η προκήρυξη ζητά από τα εταιρικά σχήματα ή κοινοπραξίες, τα πλήρη στοιχεία των μετόχων που έχουν ποσοστό από 1% και πάνω. Οσοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις θα πάρουν από μία τηλεοπτική άδεια με τίμημα 35 εκατομμυρίων ευρώ για 10 χρόνια. Αν είναι περισσότεροι από 7 θα γίνει δημοπρασία η οποία, χρονικά, προσδιορίζεται από Απρίλιο και μετά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, όποια από τα τωρινά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας δεν καταθέσουν φάκελο, θα πρέπει να κλείσουν μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ τα γραφεία του ΕΣΡ φυλάσσονται από την Τετάρτη από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων ενώ οι επτά ομάδες υποδοχής είναι έτοιμες να παραλάβουν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.

Νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα.

Υπενθυμίζεται πως ο ΣΚΑΙ, του Γιάννη Αλαφούζου είχε καταθέσει πρώτος τον φάκελό του την Τρίτη, 9 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το ΕΣΡ με απόφασή του καθόρισε στα 35 εκατομμύρια ευρώ το αντίτιμο για τηλεοπτική άδεια, ώστε να εισπραχθούν τουλάχιστον 245 εκατ. ευρώ όπως θα συνέβαινε αν είχε ισχύσει ο πρώτος διαγωνισμός.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: madata.gr


Share.

Leave A Reply