Τα smartphones εντοπίζουν την κατάθλιψη!

0

Η διάγνωση της κατάθλιψης συνήθως περιλαμβάνει τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων σχετικά με τη διάθεσή σας και τη διεξαγωγή συνεντεύξεων με έναν ψυχίατρο. Ωστόσο, εφαρμογές των smartphone ενδέχεται να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης, μόνο με τη συλλογή πληροφοριών GPS και άλλων δεδομένων, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Northwestern στο Ιλλινόις έφτιαξαν μια εφαρμογή με το όνομα «Purple Robot». Η εφαρμογή αυτή χρησιμοποιεί δεδομένα μέσω αισθητήρων στο smartphone, οι οποίοι ανιχνεύουν την τοποθεσία, την κίνηση, τη χρήση του τηλεφώνου και άλλες δραστηριότητες, για να εκτιμήσουν εάν ο χρήστης είναι πιθανό να έχει κατάθλιψη.

«Ο κύριος λόγος δημιουργίας της εφαρμογής είναι να δούμε αν μπορούμε να εντοπίσουμε το αν οι άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη ή αν τείνουν να την εμφανίσουν», δήλωσε ο Sohrob Saeb, μεταδιδακτορικός ερευνητής στη Σχολή Ιατρικής του Feinberg στο Northwestern University, ένας από τους υπεύθυνους ανάπτυξης της εφαρμογής «Purple Robot».

Στη μελέτη του «Purple Robot», ο Saeb και οι συνεργάτες του στο Northwestern και στο Michigan State University εξέτασαν τα δεδομένα χρήσης GPS ή τηλεφώνου μεταξύ 28 συμμετεχόντων για δύο εβδομάδες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Share.

Leave A Reply