Σκόπια | Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών 5 ωρών για το όνομα

0

Ξεπέρασε τις πέντε ώρες το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια το Σάββατο, για την αναζήτηση ενιαίας εθνικής γραμμής στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Την ίδια ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας συναντούσε κατ’ ιδίαν τους πολιτικούς αρχηγούς στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ενημέρωσαν για τις προτάσεις που παρουσίασε ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, στη Νέα Υόρκη, αλλά και για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός.

Επειτα από την ολοκλήρωση της σύσκεψης οι μετέχοντες αρνήθηκαν να αποκαλύψουν λεπτομέρειες για το τι συζητήθηκε, αλλά ο Ζάεφ εξέφρασε την αισιοδοξία του και δήλωσε ότι είναι πιθανή η υιοθέτηση ενιαίας εθνικής γραμμής στο ζήτημα.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός τόνισε είναι είναι απαραίτητη, για την εξεύρεση λύσης, η συμμετοχή της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης αλλά και του προέδρου της χώρας. «Απαιτείται πολιτική θέληση και κουράγιο από την πλευρά μας, αλλά η λύση είναι πιθανή αν υπάρχει τέτοια πολιτική θέληση και από την ελληνική πλευρά», σημείωσε, σύμφωνα με τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

«Ενημέρωσα τους μετέχοντες στη σύσκεψη ότι αυτή η διαδικασία θα είναι πολύ υπεύθυνη και αποφασιστική. Στόχος μας να διασφαλίσουμε την πρόοδο και την προστασία των εθνικών συμφερόντων», είπε ακόμη και αρνήθηκε να σχολιάσει τις θέσεις της Αθήνας.

 

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

Share.

Leave A Reply