4 πολλοί καλοί λόγοι για να τρώμε περισσότερες μπανάνες!

0

Γνωρίζατε ότι μια μπανάνα μπορεί να σας ξεσηκώσει; Ή ότι μπορεί να σας βοηθήσει να εστιάσετε στην επόμενη ανάθεση; Αν όχι, τότε μάλλον ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που δεν έχουν συνειδητοποιήσει το πλήθος από οφέλη που περιλαμβάνεται σε αυτό το φρούτο.

  1. Δίνει καύσιμα στον οργανισμό μας

Έχετε μια βαριά ημέρα, γεμάτη με ραντεβού και υποχρεώσεις; Κάντε αυτό που κάνουν και οι αθλητές στα διαλείμματα των αγώνων. Γιατί; Οι μπανάνες ενισχύουν άμεσα την ενέργειά σας και σας κρατούν σε ένα σταθερό επίπεδο, σε αντίθεση με πολλά άλλα σνακ που μετά από την αρχική τους ώθηση, στην συνέχεια θα σας ρίξουν αισθητά.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μπανάνες περιέχουν σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη, τα οποία και είναι φυσικά σάκχαρα που παρέχουν μια πηγή καυσίμου χωρίς λιπαρά και χοληστερόλη. Κάντε στον εαυτό σας μια χάρη, και την επόμενη φορά που ια αισθανθείτε κάπως down, αρπάξτε την μπανάνα από το συρτάρι του γραφείου σας, όπου και αποθηκεύεται πανεύκολα και φάτε την μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

2. Βελτιώστε τη διάθεσή σας

Ναι, αυτό το κίτρινο φρούτο, μπορεί να σας φτιάξει το κέφι μιας και περιέχονται σε αυτό  υψηλά επίπεδα τρυπτοφάνης, οι οποίες μετατρέπονται σε σεροτονίνη στον εγκέφαλό σας (ή αλλιώς η ορμόνη της ευτυχίας). Η σεροτονίνη όχι μόνο ενισχύει τη διάθεσή σας, αλλά προάγει τον καλό ύπνο και σας προειδοποιεί καθώς η συγκέντρωση βελτιώνεται. Αυτό καθιστά τις μπανάνες ιδανικές για τους μαθητές ή για όσους χρειάζονται βοήθεια για να βελτιώσουν την συγκέντρωσή τους όλη την ημέρα τους.

  1. Κρατήστε τα πράγματα εν κινήσει

Μια μπανάνα την ημέρα κρατά τη δυσκοιλιότητα μακριά. Και όμως. Η κατανάλωση μίας τουλάχιστον μπανάνας την ημέρα ως μέρος της διατροφής σας θα βοηθήσει στη βελτίωση της πέψης σας καθώς αυτά τα φρούτα είναι γεμάτα με διαιτητικές ίνες. Μία μπανάνα μέσου μεγέθους περιέχει περίπου 4 γραμμάρια ινών, παρέχοντας περίπου το 10-12% των ημερήσιων αναγκών σας σε φυτικές ίνες.

Τόσο οι διαλυτές όσο και οι αδιάλυτες ίνες εντοπίζονται στις μπανάνες, οι οποίες δρουν από κοινού ως ισχυρή ομάδα για να βοηθήσουν στη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου σας και να διατηρήσουν το έντερο σας υγιές και ασφαλές από επιβλαβή βακτήρια.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: k-mag.gr

Share.

Leave A Reply