Καθηλωτικό το Σούπερ Μπλε «Ματωμένο» Φεγγάρι! (photos)

0

Εκατομμύρια απόλαυσαν το μοναδικό θέαμα – Το σπάνιο θέαμα ήταν ορατό από τη Βόρεια Αμερική, τη Ρωσία, την Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό – Στη Βόρεια Αμερική, την Αλάσκα και τη Χαβάη κάτοικοι και επισκέπτες είδαν την έκλειψη λίγες ώρες πριν ξημερώσει

Καθηλωτικό ήταν το θέαμα που προσέφερε την Τετάρτη η Σελήνη, κατά τη διάρκεια του σπανιότατου φαινομένου του Σούπερ Μπλε Ματωμένου Φεγγαριού.

Εκατομμύρια πολίτες σε διάφορες χώρες του κόσμου βγήκαν στους δρόμους για να απολαύσουν τα τρία φαινόμενα που συνέπεσαν για πρώτη φορά μετά από 152 χρόνια: την πανσέληνο, το κοντινότερο πλησίασμα του δορυφόρου μας στη Γη και την ολική έκλειψη της Σελήνης.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Καλιφόρνια για να δουν τη Σελήνη να χάνεται, κρυμμένη από τη σκιά της Γης και μετά να επανεμφανίζεται κατακόκκινη, εξ ου και η ονομασία «ματωμένο φεγγάρι». Η κόκκινη ή χάλκινη απόχρωση είναι ένα φυσικό φαινόμενο που οφείλεται στο φιλτράρισμα του ηλιακού φωτός από τη γήινη ατμόσφαιρα.

Ορισμένοι περίμεναν ακόμη και πέντε ώρες ελπίζοντας ότι θα βρουν μια καλή θέση στο αστεροσκοπείο Γκρίφιθ του Λος Αντζελες που άνοιξε τις πόρτες του στις 3:30 τα ξημερώματα για να υποδεχτεί περίπου 2.000 επισκέπτες. Η έκλειψη ξεκίνησε περίπου 15 λεπτά αργότερα, καθώς μια μαύρη σκιά άρχισε να καλύπτει τη λευκή υπέρ-Σελήνη.

Μια ώρα μετά, το φεγγάρι χάθηκε τελείως κι όταν επανεμφανίστηκε η επιφάνειά του είχε πάρει το χρώμα του χαλκού. Η έκλειψη διήρκησε περίπου τρεισήμισι ώρες.

Το σπάνιο θέαμα ήταν ορατό από τη Βόρεια Αμερική, τη Ρωσία, την Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Στη Βόρεια Αμερική, την Αλάσκα και τη Χαβάη κάτοικοι και επισκέπτες είδαν την έκλειψη λίγες ώρες πριν ξημερώσει.

Στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την ανατολική Ρωσία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, το φεγγάρι είχε μόλις ανατείλει.

Δείτε περισσότερα εδώ: protothema.gr

Share.

Leave A Reply