Σύμβουλος Ερντογάν: «Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια όποιου Έλληνα ανέβει στα Ίμια»! (video)

0

«Η Αθήνα θα νιώσει την οργή της Τουρκίας, χειρότερη από αυτή στην Αφρίν. Θα σπάσουμε τα χέρια και τα πόδια αξιωματούχων, του πρωθυπουργού ή όποιου υπουργού τολμήσει να ανέβει στα Ίμια στο Αιγαίο».

Με αυτή την φράση ο σύμβουλος του προέδρου της Τουρκίας Γιγκίτ Μπουλούτ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT ΗΑΒΕΡ, συντηρεί την ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες από πολλούς αναλυτές χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα τεταμένες τις τελευταίες ημέρες. Πρόκειται για ρητές απειλές πλέον στο πρόσωπο του πρωθυπουργού και υπουργών ανέφεραν στρατιωτικές πηγές που μίλησαν στο Newsbeast.gr.

Στο πλαίσιο αυτό χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν δύο σκληρές αερομαχίες νότια της Χίου. Σύμφωνα με πηγές στο ΓΕΕΘΑ ένα τουρκικό ζεύγος μαχητικών F-16 μπήκε χωρίς να καταθέσει σχέδια πτήσεως στο FIR Αθηνών στις 14:20 στην περιοχή της Λήμνου και κατευθύνθηκε νότια.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αθήνας απογείωσε το ζεύγος ετοιμότητας της Σκύρου, που αποτελούνταν από δύο F-16. Οι Τούρκοι αφού πέρασαν από την Λέσβο και την Χίο, έφτασαν στη Σάμο και γύρισαν βόρεια, χωρίς να ανταποκρίνονται στις υποδείξεις των Ελλήνων χειριστών. Όταν έφτασαν και πάλι νότια της Χίου ξεκίνησε η πρώτη αερομαχία κατά την οποία σχετικά γρήγορα τα ελληνικά μαχητικά απέκτησαν το τακτικό πλεονέκτημα, αναγκάζοντας τα τουρκικά μαχητικά να στρέψουν ανατολικά…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Share.

Leave A Reply