Διπλή επιδημία γρίπης και ιλαράς στην Ελλάδα!

0

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εποχική γρίπη στη χώρα μας φέτος. Η δραστηριότητα της γρίπης στην Ελλάδα είναι αυξημένη και έως και την περασμένη Κυριακή είχαν καταγραφεί από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων 24 σοβαρά κρούσματα της νόσου, τα οποία χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ, καθώς και έξι θάνατοι, εκ των οποίων οι πέντε τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ, οι ασθενείς που κατέληξαν λόγω επιπλοκών της γρίπης ήταν ηλικίας από 39 έως 79 έτη. Για άλλη μία φορά αναδεικνύεται ο σημαντικός ρόλος του εμβολιασμού, αφού ουδείς εκ των ασθενών που απεβίωσαν είχε κάνει το εμβόλιο,.

Υπενθυμίζεται ότι στις ομάδες υψηλού κινδύνου για τις οποίες συνιστάται ο αντιγριπικός εμβολιασμός συγκαταλέγονται τα άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, οι εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, τα άτομα με παθήσεις του αναπνευστικού και καρδιαγγειακού συστήματος, χρόνια νεφροπάθεια, σακχαρώδη διαβήτη, ασθενείς σε ανοσοκαταστολή, οι έγκυοι, λεχωίδες και θηλάζουσες, και τα παχύσαρκα άτομα…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Share.

Leave A Reply