Αυτοί είναι οι 3 στόχοι που πρέπει να βάλεις για τη σχέση σου!

0

Οι στόχοι είναι διαφόρων κατηγοριών. Aς πούμε, όταν έχεις σχέση – αναγκαστικά – θα έχεις τόσο ατομικούς όσο και συλλογικούς στόχους (που πάτε σαν ζευγάρι, που θέλετε να φτάσετε στο μέλλον, να κάνετε ταξίδια και εκδρομές, να συγκατοικήσετε και πάει λέγοντας). Αυτοί οι στόχοι, που λες, δε χρειάζεται να σου προκαλούν άγχος και πίεση, ίσα ίσα που μπορούν (άααανετα) να είναι ευχάριστοι και υλοποιήσιμοι, όπως είναι άλλωστε κι αυτοί οι 3 βασικοί που ακολουθούν:

1. Να τον ανεβάζεις ψυχολογικά και να σε ανεβάζει κι αυτός. Το ένα λεπτό το διαβάζεις, το επόμενο το προσπερνάς. Ωπ! Για ξαναδιάβασε το. Εύκολο το λες, αλλά ξέρεις πόσο δύσκολο (αλλά εφικτό) είναι το να «ανεβάζεις» ένα άτομο όταν χάνει την αυτοπεποίθηση του και να του δίνεις διαρκώς δύναμη για να συνεχίσει; Θα σου πω ευθύς αμέσως. Πολύ δύσκολο. Ο πρώτος στόχος, όπως καταλαβαίνεις, είναι δηλαδή να «ξεσηκώνεις» τον άλλο όταν για τον οποιονδήποτε λόγο γίνεται ένα με το πάτωμα, να τον βοηθάς να πηγαίνει μπροστά, να τον υποστηρίζεις και να τον ενθαρρύνεις. Νααα τα πρώτα, σωστά και γερά θεμέλια της σχέσης.

2. Να του δίνεις τη συναισθηματική ασφάλεια που χρειάζεται.Πρόσεξε, δεν εννοώ να κάνεις ό,τι μπορείς για να σε έχει δεδομένη. Αντιθέτως, εννοώ ότι χρειάζεται να δίνεις στον άλλο τη «σιγουριά» ότι θα είσαι δίπλα του, ότι είστε ο ένας για τον άλλο και να μην τον έχεις διαρκώς σε αναμένα κάρβουνα – ξέρεις, δεν είναι υπερ σου αυτό γιατί τότε είναι που τρως τρελή γκρίνια. Αν δε νιώθεις ασφάλεια με το ταίρι σου, τότε πως θα ανοιχτείς; Πως θα είσαι ο εαυτός σου; Πως θα χαλαρώσεις;

Αποτέλεσμα εικόνας για couple gif

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: y-olo.gr

Share.

Leave A Reply