«Υιοθέτησε την ντομάτα μου»!

0

Πρόκειται για γαλλική  start-up, με την ονομασία «adoptematomate.com», η οποία φέρνει κοντά, δωρεάν, τους κηπουρούς με τους κατοίκους των πόλεων.

Η start-up ιδρύθηκε στην Τουλούζη, από μια φαν της ντομάτας που καλλιεργείται σε αυθεντικό κήπο. Πρόκειται κανονικά για σάιτ γνωριμιών, αλλά όχι από αυτά που όλοι φαντάζονται. Αυτή η πλατφόρμα της Τουλούζης φέρνει σε επαφή κατοίκους της πόλης που θα ήθελαν να καλλιεργούν έναν κήπο, αλλά δεν διαθέτουν παρά μια γλάστρα στο παράθυρό τους, ελλείψει χώρου. Απευθύνεται επίσης σε κατοίκους πόλεων που θα ήθελαν να κάνουν κηπουρική, έχουν το κτήμα, αλλά δεν έχουν χρόνο εξαιτίας φόρτου εργασίας.

Η ιδέα ξεκίνησε στο μυαλό μιας Ρουμάνας, 35 ετών, της Octavia Ivan, η οποία έχει εγκατασταθεί στην Τουλούζη. «Μεγάλωσα σε ένα μικρό χωριό, κοντά στο Βουκουρέστι, και πέρασα τη ζωή μου τρώγοντας φρούτα και λαχανικά από τον κήπο των γονιών μου», δηλώνει αυτή η φαν της ντομάτας. Μια πολυτέλεια που δεν την είχε στη Ρουμανία.


Οπως δηλώνει η ίδια, όταν για πρώτη φορά, στη Γαλλία, πήρε την τσάντα της και πήγε να αγοράσει λαχανικά σε ένα σούπερ μάρκετ, σοκαρίστηκε: «Πραγματικά εξεπλάγην με την διαφορά στη γεύση». Τότε, ανακάλυψε κάποια ακαλλιέργητα χωράφια στη γειτονιά της, στο Saint-Michel της Τουλούζης. «Κατάλαβα ότι υπήρχαν πολλοί κάτοικοι πόλης οι οποίοι, μεταξύ δουλειάς και παιδιών, δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν», δήλωσε η Octavia και από τότε της μπήκε η ιδέα για «συνέργεια κήπου».

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Share.

Leave A Reply