Η συγκατοίκηση είναι το βήμα πριν το γάμο

0

Νέες έρευνες δείχνουν ότι όσο μεγαλύτεροι είναι οι άνθρωποι όταν συγκατοικούν, τόσες πιο πολλές πιθανότητες έχουν για ένα επιτυχημένο γάμο.

Μια άλλη έρευνα έδειξε ότι όλο και περισσότερα ζευγάρια προτιμούν να δοκιμάσουν τα νερά μαζί, προτού σαλπάρουν στο βαθιά και περίπου το 20% των γυναικών, κατά τη διάρκεια της συγκατοίκησης, μένουν έγκυες.

Όπως και να το κάνουμε η συμβίωση αποτελεί το σημαντικότερο και must βήμα πριν το γάμο. Το να παντρευτείς κάποιον χωρίς να συγκατοικήσεις πρώτα μαζί του είναι το ίδιο με το να κλείνεις τα μάτια σου και να διαλέγεις το έτερον σου ήμισυ, χωρίς να έχεις δει ποτέ τη φάτσα του.

Τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι και το 2000 ίσως, τα ζευγάρια που αποφάσιζαν να συγκατοικήσουν χωρίς βέρα στο δεξί, θεωρούνταν επαναστάτες και αντισυγκαταβατικοί.

Έσπαγαν τα παραδοσιακά και θρησκευτικά έθιμα του γάμου και έκαναν ένα πολύ τολμηρό βήμα κατά του κατεστημένου.

Σήμερα, ευτυχώς, στις πιο εξελιγμένες κοινωνίες, επιβάλλεται να συγκατοικήσεις με τον σύντροφό σου, για να τον γνωρίσεις πριν το γάμο ή απλά μπορείς να συγκατοικήσεις μαζί του, αφήνοντας συγγενείς να σε πρήζουν για το πότε θα το «πάρεις το κορίτσι» ή το αγόρι, αντίστροφα.

Τώρα αν κάπου στην πορεία της συμβίωσης τα πράγματα οδηγήσουν σε χωρισμό, τότε μόλις γλιτώσατε τον εαυτό σας από ένα επώδυνο διαζύγιο. Γιατί, ποια η διαφορά της συγκατοίκησης από το γάμο; Η βούλα που θα βάλει ο παπάς στα χαρτιά;

Και ναι, τυχαίνει πολλές φορές ο έρωτας μετά τη συγκατοίκηση να γίνεται ένας καθημερινός πόλεμος. Εκεί ανακαλύπτετε ο ένας τα ελαττώματα του άλλου, εκεί δοκιμάζετε τις αντοχές της σχέσης σας.

Πώς να καταλάβεις αν ταιριάζεις μ’ ένα άτομο αν το μόνο που κάνεις μαζί του είναι σεξ και βόλτες; Πρέπει να ζήσετε ο ένας τον άλλο στα πάνω και στα κάτω, στα νεύρα και στις δυσκολίες, να μυρίσετε τη βρωμερή του ανάσα το πρωί κι όχι μόνο να γλείφεστε κάτω από τ’ αστέρια τα βράδια.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: pillowfights.gr

Share.

Leave A Reply