Μια δημοσιογράφος δημιούργησε το κίνημα της μεγάλης μύτης στο διαδίκτυο!

0

Η εξωτερική εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο γα τις περισσότερες γυναίκες, όσο και για πολλούς άνδρες. Τα στερεότυπα ομορφιάς μας έχουν κατακλύσει με αποτέλεσμα να έχουμε επηρεαστεί βαθιά, θεωρώντας ότι πρέπει να είμαστε «τέλειοι».

Αποτέλεσμα; Ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια, πλαστικές επεμβάσεις, εξαντλητικές δίαιτες και πολλές ψυχικές ασθένειες. Όπως το πάχος, τα στραβά δόντια ή ακόμα και η ακμή, έτσι και οι μεγάλες μύτες δεν θεωρούνται κάτι «όμορφο».

Μια δημοσιογράφος από την Ινδία όμως, αποφάσισε να αντιστρέψει τα στερεότυπα δεκαετιών και να διαμαρτυρηθεί με το δικό της τρόπο «φωνάζοντας» ότι δεν είναι μόνο οι μικρές γαλλικές μυτούλες χαριτωμένες.

Έτσι η Radhika Sanghan που ζει στο Λονδίνο δημιούργησε το «κίνημα» #sideprofileselfie, προτρέποντας τους απανταχού πολίτες να ανεβάσουν στο Twitter φωτογραφίες του προφίλ τους, αναδεικνύοντας έτσι τις μεγάλες μύτες τους.

«Όταν ξεκίνησε το #sideprofileselfie, δεν είχα ιδέα τι να περιμένω και τι θα ακολουθούσε», τόνισε η Sanghan σε άρθρο της στο BBC.

«Πέρασαν σχεδόν ολόκληρη τη ζωή μου μισώντας εντελώς τη μύτη μου. Πολύ απλά πάντα ένιωθα άσχημη γιατί υπήρχαν τόσες λίγες ηθοποιοί και μοντέλα που είχαν μεγάλες μύτες. Οι μόνες γυναίκες που έβλεπες στην τηλεόραση με μεγάλες μύτες, ήταν μάγισσες, κακές ή γριές.», συμπληρώνει, εξηγώντας παράλληλα πως το ότι η μύτη της είναι μεγάλη και «άσχημη» είναι κάτι για το οποίο είχε συνείδηση από πάρα πολύ μικρή ηλικία.

Έτσι, φέτος την Πρωτοχρονιά αποφάσισα να δώσω ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα με σκοπό να διαδώσω την αγάπη για τις μεγάλες μύτες. Το σχέδιο μου ήταν να ζητήσω από τους ανθρώπους να μου στέλνουν φωτογραφίες από τις δικές τους μύτες και να τις δημοσιεύουν στα κοινωνικά μέσα κάτω από το hashtag #sideprofileselfie και τελικά έχει γίνει viral.

Η νεαρή δημοσιογράφος στο παρελθόν προσπαθούσε να κρύψει με κάθε τρόπο την μύτη της στις φωτογραφίες, αποφεύγοντας να ποζάρει προφίλ, μέχρι φέτος. «Είσαι ωραία και σέξι ακόμα και με τη μεγάλη μύτη σου στο προφίλ που δεν σε κολακεύει καθόλου», πρόσθεσε. Και κάπως έτσι άρχισε να ποζάρει παντού προφίλ και ενθαρρύνει και όλους τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο.

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: tilestwra.com

Share.

Leave A Reply