«Υιοθετείται» η ακριτική Κίναρος, μαζί και η μοναδική κάτοικος!

0
Σε σημαντική πρωτοβουλία προχωρά η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών προκειμένου να καλύψει όλες τις ανάγκες της μόνιμης κατοίκου της Κινάρου.
Τι είχε πει η μοναδική φύλακας-άγγελος της ακριτικής βραχονησίδας:

«Η ανάγκη υπεράσπισης των εθνικών μας συμφερόντων, είναι υπόθεση όλων. Απαιτείται εθνική συνείδηση, εγρήγορση και αποφασιστική συμβολή και γενναιοδωρία, από όπου υπηρετεί ο καθένας», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών που το απόγευμα της Πέμπτης, αποφάσισε να κρατήσει αλληλέγγυα στάση απέναντι στην μοναδική κάτοικο της νήσου «Κίναρος», αλλά και να καλύψει πλήρως το επίδομα που με αιφνίδια απόφαση διεκόπη προ ημερών.

«Σε συνέχεια της ανάδειξης της είδησης από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» της τηλεόρασης του ΑΝΤ1, σχετικά με τη διακοπή καταβολής του επιδόματος στη μοναδική κάτοικο της ακριτικής νήσου Κίναρος που αποτελεί και ένα από τα δεκαοκτώ νησιά που η Τουρκία θέτει υπό αμφισβήτηση, η ΕΕΝΕ αποφάσισε να κινητοποιηθεί προς άμεση επίλυση του ζητήματος», αναφέρει η Ένωση και συνεχίζει:

«Στην κατεύθυνση αυτή η ΕΕΝΕ αναλαμβάνει από σήμερα την πολυεπίπεδη υποστήριξη της μόνιμης κατοίκου του νησιού – από την κάλυψη του επιδόματος που κόπηκε, έως και τη συνολική ‘υιοθεσία’ της ακριτικής νήσου. Τα μέλη της ΕΕΝΕ, προθυμοποιήθηκαν να παράσχουν όλα τα αναγκαία μέσα για την υποστήριξη της κυρίας Ειρήνης Κατσοτούρχη, μιας πραγματικής ηρωίδας που φυλάει ‘Θερμοπύλες».

Συγκεκριμένα, αναλαμβάνουν να συμβάλλουν στην κάλυψη των αναγκών σε θέματα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, τροφίμων και ειδών άμεσης ανάγκης, την όποια αναγκαία νομική, λογιστική ή φοροτεχνική υποστήριξη, καθώς και όλες τις τεχνικές ανάγκες που σχετίζονται με τη συντήρηση του ακινήτου και όλων των υποδομών του νησιού».

Υπενθυμίζεται ότι όπως η ίδια δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή, λόγω λάθους σε δήλωση Ε9 του γιου της, ο ΟΠΕΚΕΠΕ έχει δύο χρόνια να της χορηγήσει το επίδομα που δικαιούται και καθώς το βοσκοτόπι, το οποίο εκμεταλλεύεται φαίνεται να ανήκει στις τοπικές Αρχές, πλέον της ζητείται να καταβάλλει και ενοίκιο.

Στην απόφαση μάλιστα υπογραμμίζεται ότι είναι σημαντικό να αναδειχθεί και να υποστηριχθεί το κρίσιμο έργο που επιτελούν οι σύγχρονοι Έλληνες ακρίτες, οι άνθρωποι εκείνοι που υπερασπίζονται εμπράκτως την εθνική μας εδαφική ακεραιότητα, επιτελούν έργο και θωρακίζουν τα εξωτερικά μας σύνορα.

Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί άλλωστε την αρχή μιας ευρύτερης στρατηγικής απόφασης της ΕΕΝΕ και των μελών της, να υιοθετήσει μια σειρά από ακριτικές νήσους, που «πολύ συχνά τις θυμόμαστε μόνο σε ώρες ανάγκης», λένε χαρακτηριστικά μέλη της Ένωσης…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: news247.gr

Share.

Leave A Reply