«Φοράω ρούχα, κολονίζομαι και…έτοιμος»!

0

Πριν από 23 χρόνια, η δασκάλα του Γιώργου Μαργαρίτη, ζήτησε από τα παιδιά της Πέμπτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου να γράψουν μια έκθεση με θέμα «Πώς φαντάζομαι το πρώτο μου ραντεβού».

Δεν συναντάμε συχνά τόσο προχώ θεματολογία στις σχολικές εκθέσεις, γι’ αυτό πριν από όλα τα άλλα θα θέλαμε να στείλουμε αγωνιστικούς χαιρετισμούς και τα συγχαρητήριά μας στην «βλέπω λίγο πιο μπροστά από όλους σας» δασκάλα.

Αλλά ας πάμε στο θέμα μας που είναι ο μαθητής.

Η έκθεση που έγραψε στο μπλε τετράδιο της 5ης Δημοτικού ο Γιώργος με το παραπάνω θέμα, περιλαμβάνει τη ρουτίνα ενός ενήλικα πριν το ραντεβού, με τα μάτια ενός παιδιού. Με αρχή μέση και ένα απροσδόκητο τέλος ο 10χρονος τότε μαθητής περιγράφει γλαφυρά και με μια γλυκόπικρη ειλικρίνεια όλη τη διαδικασία ενός ραντεβού που δεν ζήτησε καν ο ίδιος. Η έκθεση που μας έφτιαξε τη μέρα, άρχισε ήδη να γίνεται viral στα Social Media…

Σκέφτομαι και γράφω
Θέμα: Πώς φαντάζομαι το πρώτο μου ραντεβού

Ενώ σ’ όλο το σπίτι υπάρχει μονοτονία ξαφνικά χτυπά το τηλέφωνο και μου χαλάει την ηρεμία. Το σηκώνω τάχα τώρα άνετος, ρωτάω ποιος είναι. Μου απαντά τότε μια γλυκειά γυναικεία φωνή:

– Θέλεις να βγούμε το βράδυ;

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Share.

Leave A Reply