play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Επιστήμονες στη Γερμανία σκοπεύουν να εισάγουν γενετικό υλικό από Νεάντερταλ σε εργαστηριακούς ανθρώπινους εγκεφαλικούς ιστούς.
Θα είναι η πρώτη φορά που θα γίνει ένα τέτοιο πείραμα με νεαντερτάλειο DNA, με στόχο να μελετηθεί καλύτερα με ποιο τρόπο τα γονίδια των «ξαδέρφων» μας δουλεύουν στο σύγχρονο «έμφρονα» άνθρωπο (Homo sapiens).
Ο μίνι-εγκέφαλος (οργανοειδές), με μέγεθος φακής περίπου, θα αναπτυχθεί από ανθρώπινα βλαστικά κύτταρα και θα είναι ανίκανος για σκέψεις ή αισθήματα, όμως θα διαθέτει τις βασικές δομές του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Η πρωτοβουλία ανήκει στο Ινστιτούτο Εξελικτικής Ανθρωπολογίας Μαξ Πλανκ στη Λειψία, με επικεφαλής τον κορυφαίο στον κόσμο παλαιογενετιστή σουηδικής καταγωγής , Σβάντε Πεέμπο και το συνεργάτη του Γκρέι Καμπ.
Όπως δήλωσε ο Πεέμπο, σύμφωνα με τη «Guardian» και το «New Scientist», στόχος είναι να διαπιστωθεί ποιες είναι οι βασικές διαφορές στον τρόπο λειτουργίας των νευρικών εγκεφαλικών κυττάρων ανάμεσα στους ανθρώπους και στους Νεάντερταλ, «κάτι που θα βοηθήσει να καταλάβουμε γιατί οι άνθρωποι φαίνονται να είναι γνωσιακά τόσο διαφορετικοί».
Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
εγκέφαλοι επιστήμονες μίνι νεατερνταλ πείραμα
|
|---|
|
|

DRACULA TAME IMPALA
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΙΟΛΙΟΥ
I JUST MIGHT BRUNO MARS
ΕΙΠΕΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΦΕΡΡΗΣ
THE FATE OF OPHELIA TAYLOR SWIFT
ΑΙΓΑΙΟ ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ
7
play_arrowJEINA
ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
BAD DREAMS TEDDY SWIMS
10
play_arrowΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΠΑΝΗΣ
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS