Η νέα γκάφα του Facebook και πώς δημοσιεύθηκαν τα posts 14 εκατομμυρίων χρηστών!

0

To Facebook βρέθηκε για ακόμα μία φορά στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος, με άλλο ένα σκάνδαλο που αφορά την ιδιωτικότητα των χρηστών της, όσον αφορά στις ρυθμίσεις απορρήτου.

Ένα σφάλμα προκάλεσε τη δημοσίευση των posts άνω των 14 εκατομμυρίων χρηστών στο Facebook.

Αυτή η γκάφα φέρεται να συνέβη ενώ το Facebook δοκίμαζε ένα νέο feature, ενώ τέθηκε σε λειτουργία στις 18 Μαΐου. Το Facebook δήλωσε ότι ξεκίνησε να λύσει το όλο θέμα στις 22 Μαΐου.

Το σφάλμα διορθώθηκε πλήρως στις 27 Μαΐου. Εάν ορισμένες από τις αναρτήσεις σας έχουν επηρεαστεί από το σφάλμα, το Facebook λέει ότι πρέπει τώρα να έχουν επιστρέψει στις κανονικές ρυθμίσεις κοινής χρήσης.

Συνήθως, εάν μοιράζεστε κάτι στο Facebook, οι ρυθμίσεις απορρήτου αυτής της ανάρτησης είναι προεπιλεγμένες με τις τελευταίες που χρησιμοποιήσατε. Για παράδειγμα, αν μοιραστείτε μια φωτογραφία και την ορίσετε μόνο για να την δουν οι φίλοι σας, τότε την επόμενη φορά που θα δημοσιεύσετε κάτι, το Facebook θα υποθέσει ότι θέλετε να το μοιραστείτε με το ίδιο κοινό. Όσοι επηρεάστηκαν από το σφάλμα έχουν αλλάξει η προεπιλεγμένη ρύθμιση τους σε «δημόσια». Αυτό θα μπορούσε να είναι επιβλαβές εάν μοιραστείτε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως μια διεύθυνση ή έναν αριθμό τηλεφώνου, αν υποτεθεί ότι μόνο οι φίλοι θα μπορούσαν να το δουν. Ομοίως, το Facebook σας επιτρέπει επίσης να αποκλείσετε από συγκεκριμένους φίλους, όπως έναν πρώην συνεργάτη, να βλέπετε τις αναρτήσεις σας. Αν αυτή η βλάβη σας επηρέασε, αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να έχουν δει τις θέσεις σας.

Το περιστατικό είναι μια καλή υπενθύμιση για να ελέγξετε ποιος μπορεί να δει τις αναρτήσεις σας στο Facebook. Για να το κάνετε αυτό μεταβαίνετε στην επιφάνεια εργασίας, έπειτα στις Ρυθμίσεις και, στη συνέχεια επιλέγετε το Απόρρητο- Privacy.

Η πρώτη επιλογή κάτω από το “Your Activity” είναι “Ποιος μπορεί να δει τις μελλοντικές σας αναρτήσεις”; Εκεί, μπορείτε να περιορίσετε ποιος μπορεί να δει την επόμενη ενημέρωση της κατάστασης σας ή μια χαριτωμένη φωτογραφία με τα σκυλάκια σας.

 

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: sportygossip.com

Share.

Leave A Reply