Βinge watching | Η συνήθεια που φέρνει πιο κοντά ένα ζευγάρι!

0

Οι σχέσεις εξελίσσονται, οι σχέσεις αλλάζουν, οι σχέσεις τελειώνουν ή αρχίζουν πάλι από την αρχή. Το σίγουρο είναι ότι δεν μένουν στάσιμες. Κι αν μένουν ίσως και να είναι σημάδι ότι σιγά σιγά πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να κάνεις κάτι γι’ αυτό ή να πάρεις απλώς των ομματιών σου και να φύγεις.

Λένε λοιπόν ότι ένας σύγχρονος Γολγοθάς των σημερινών σχέσεων είναι οι ώρες που περνά ο καθένας ξεχωριστά μπροστά από μια οθόνη. Δεν ξέρω πολλά ζευγάρια που επιστρέφοντας σπίτι από τις δουλειές και τις υποχρεώσεις τους να κάθονται αντικριστά ο ένας από τον άλλον και να συζητούν. Ή αν το κάνουν μπορεί να διαρκεί για κάποια δευτερόλεπτα του χρόνου και ύστερα να βυθίζονται στα κινητά τους.

Δεν είναι όμως μόνο τo Messenger, το Instagram ή το Facebook που μας αποσπούν την προσοχή από το άλλο μας μισό, αλλά και οι σειρές. Θα σου πούμε δύο λέξεις που σε πολλούς προκαλούν έναν ορυμαγδό από ενοχές: binge watching.

Το να «καταναλώνεις» το ένα επεισόδιο μετά το άλλο ακόρεστα, σαν ένα πεινασμένο πλάσμα που αδυνατεί να χορτάσει με ένα μόνο επεισόδιο. Κι ενώ αυτή η πλήρης απομόνωση από την πραγματικότητα, θεωρητικά, δεν κάνει καλό στην σωματική και ψυχολογική σου υγεία, μπορεί να κάνει καλό στη σχέση σου. Αρκεί να είναι κάτι που κάνετε από κοινού φυσικά.

Έρευνα που μελέτησε τα οφέλη της από κοινού παρακολούθησης media σε μια σχέση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το να βλέπετε από κοινού ιστορίες που εκτυλίσσονται σε φανταστικούς κόσμους, αποδεικνύεται ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη σχέση.

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: ladylike.gr

Share.

Leave A Reply